MVM: Junior Prima Díjak
Legfrissebb

- Süli János lakossági fóruma Pakson

- Víz világnapi köszöntések a Mezőföldvíznél

- Elter József elismerése

- GE: a paksi projektben számítanak a magyar beszállítókra

- Új blokkok: felgyorsultak a létesítéshez kapcsolódó munkák

- Újabb utakat korszerűsítenek Pakson

- Paksi óvoda kapott idén Kincses Kultúróvoda címet

- Elhunyt id. Morgen Frigyes

- Napközis Erzsébet Tábor a nyári szünetben

- Nincs alternatívája nemzetünk függetlenségének

- Szabó Péter: tanuljatok bátorságot az ifjú forradalmároktól

- Süli János: képesek vagyunk ma is megvédeni hazánkat

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


MVM: Junior Prima Díjak

2016. október 28. 10:20:27  nyomtatási kép

 

Budapest, 2016. október 28., péntek (PAKS-PRESS) - Kilencedik alkalommal díjazta az MVM a legtehetségesebb fiatal zeneművészeket. A Junior Prima Díj nyertesei a rangos szakmai elismerésen túl kétmillió forintos támogatásban is részesültek.

 

Mayer György írja:

 

Tíz fiatal tehetség vette át Csiba Pétertől, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatójától a Junior Prima Díjat, a MÜPA (Művészetek Palotája, Budapest) Üvegtermében rendezett díjátadón, csütörtökön. 

 

Csiba Péter köszöntőjében elmondta, hogy az MVM kilenc éve támogatja a fiatal tehetséges előadóművészeket, és az MVM Csoport vezetőjeként immár második alkalommal adhatja át ezt a rangos szakmai elismerést az arra leginkább érdemes, és a magyar zenei élet tekintélyeiből álló kuratórium által kiválasztott tíz zeneművésznek.

 

Hangsúlyozta, hogy 2016-ban az MVM Csoport jelentős átalakuláson ment keresztül, és új stratégiai célkitűzéseiknek megfelelően új területeket kívánnak meghódítani.

- Társadalmi szerepvállalási filozófiánk lényege azonban változatlan, kötelességünknek érezzük a szellemi értékeink megőrzését és újrateremtését, ezért a jövőben is kiemelten kezeljük a kimagasló művészi teljesítmények és a világszínvonalú kulturális produkciók támogatását – fűzte hozzá Csiba Péter.

 

A Junior Prima Díj nyertesei: Baranyai Barnabás gordonkaművész, Boros Mihály zongoraművész, Brindás Barnabás harsonaművész, Csabay Domonkos zongoraművész, Erdélyi Dániel karmester, orgonaművész, Homoki Gábor hegedűművész, Kocsis Krisztián zongoraművész, Rab Gyula tenor, Ránki Fülöp zongoraművész és Tornyai Péter zeneszerző.

 

Képünkön: a legfiatalabb, a tizenhároméves Boros Mihály veszi át a díjat az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatójától. (A szerző felvétele.) +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű