Pakson vendégszerepelnek az atomkölykök
Legfrissebb

- Közmeghallgatás, költségvetés, menhely, közlekedés

- RHK Kft: felelősségteljes megoldások a hulladékkezelésben

- Franciaország és Magyarország nukleáris megállapodásokat kötött

- Bursa Hungarica, karácsonyi csomag, tűzifa

- Védelmi gyakorlat a Paksi Atomerőműben

- Az InnoEnergy stratégiai partnere lett az MVM

- Megdőlt a hazai áramfogyasztási rekord

- Meghalt Hirt Ferenc, a Fidesz-KDNP frakció tagja

- Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

- A Paks II: Magyarországnak nincs hiteltartozása

- Az atomenergia a stabil áramellátást szolgálja

- Atomenergia - a zöld energia világában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Pakson vendégszerepelnek az atomkölykök

2017. augusztus 08. 07:42:40  nyomtatási kép
 

Paks, 2017. augusztus 8., kedd – (PAKS-PRESS) - A Roszatom állami konszern nemzetközi gyermekművészeti projektje idén is lehetőséget adott hetvenöt orosz és külföldi gyermeknek, köztük négy magyar fiatalnak, hogy három hét próba után színre vigyenek egy látványos musicalt. A "Csak egy nyári eső" című musical bemutatója augusztus 11-én 17 órai kezdettel a paksi Csengey Dénes Kulturális Központban, illetve augusztus 14-én szintén 17 órakor a Kalocsai Színházban lesz.

 

- Az idén huszonegy orosz városból vesznek részt gyerekek a projektben, akik a rekord számú – 13 országból – az Amerikai Egyesült Államokból, Bangladesből, Belaruszból, Csehországból, Hollandiából, Horvátországból, Indiából, Kazahsztánból, Kínából, Litvániából, Magyarországból és Törökországból érkezett külföldi gyerekekkel együtt a Szentpétervár melletti Rjepinóban táboroztak júliusban – közölte a Kotimex PR kommunikációs ügynökség.

 

Tapasztalt színházi szakemberek segítségével három hét alatt állították színre a „Csak egy nyári eső” című musicalt. A történet egy fiatalemberről szól, akit szülei jogi pályára szánnak, ám ő ahelyett, hogy Londonba menne tanulni, otthon marad, és a táncot választja. Ahogy a musicalekben szokásos, nem maradhat ki a szerelmi szál sem. Az előadást orosz és angol nyelven adják elő a gyerekek, magyar szereplők is vannak, köztük a paksi Krickij László, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulója.

 

A szentpétervári augusztus 2-i bemutató után a gyerekek előadták a musicalt Szárov városában, Nyizsnyij Novgorodban, majd Paks és Kalocsa után augusztus 17-én és 18-án Moszkvában, a Helikon Operában lépnek fel. 

 

A Nuclear Kids projekt története 2009-re nyúlik vissza. Ekkor gyűltek össze először a fiatalok Bulgáriából, Oroszországból és Ukrajnából és mutatták be a projekt első zenés darabját Nuclear Kids címmel. A projekt névadó előadását évente továbbiak követték, köztük a Jöjj és lásd!, a Remény megálló, A gyerekkor labirintusai vagy a Kérdezd meg Rutherfordot! 2014-ben rendhagyó módon Magyarországon, Keszthelyen zajlottak a próbák és ott került sor a bemutatóra.  A paksi közönség az elmúlt évek sikerei után immár negyedszerre tapsolhat az atomkölyköknek.

 

A Nuclear Kids nemzetközi gyermekművészeti projekt célja eredetileg az volt, hogy elősegítse az atomipari ágazatban dolgozók gyermekei közötti barátságot, lehetőséget adjon az orosz atomenergetikai konszernhez tartozó zárt városokban élő tehetséges diákok művészeti fejlődésére és népszerűsítse az atomenergiát a fiatalok körében, illetve hogy ablakot nyisson a különböző országokból érkezett gyerekeknek egymás kultúrájára, tágítva a látókörüket.

 

Az évek során a Nuckids munkáját folyamatosan profik segítették – Vlagyimir Karabanov rendező, Makszim Nyedolecsko dramaturg és sokan mások.

A korábbi szereplők közül időközben többen is profi színészi pályára léptek, illetve főiskolások, mások, köztük a három évvel ezelőtti főszereplő, a színészi pályára lépett Vlagyiszlav Tasbulatov, visszatérve segítették a kisebbeket a világot jelentő deszkákon az első lépések megtételében.

 

Képünkön: az atomkölykök 2017-es csoportképe, köztük a paksi Krickij László (első sor, b.4.) Fotó: Nuclear Kids  +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű