Pupp Réka a második kör után búcsúzott
Legfrissebb

- Nem indokoltak a változások az új blokkoknál

- Családbarát intézkedésekért kapott elismerést Paks

- Intézkedések Pakson, a Duna alacsony szintje miatt

- Karbantartás – másképpen

- Céggyűrű-átadó ünnepség

- Paks közterületeinek megújítása

- Családbarát Díj Paks Polgármesteri Hivatalának

- Költségvetés : három rekonstrukció is elindulhat

- Ismét politikai terepen a paksi bővítés ügye

- Húsz díjazott a buszkifestő rajzpályázaton

- Koszorúk – Aradért

- A térségben élők kaptak tájékoztatást a Paks II. projektről

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Pupp Réka a második kör után búcsúzott

2017. augusztus 29. 15:46:17  nyomtatási kép

Budapest, 2017. augusztus 29., kedd  (PAKS-PRESS) – Az 52 kilogrammos Pupp Réka bejutott a második fordulóba, majd búcsúzott a budapesti cselgáncs-világbajnokság keddi versenynapján.

 

A paksi dzsúdós a 64 között Szong Szim Rimmel találkozott, akitől júniusban kikapott a hohhoti Grand Prix negyeddöntőjében, a Koreai NDK-beli ellenfél később megnyerte a kínai GP-t.

A magyar versenyző azonban visszavágott neki a Papp László Sportarénában: a négyperces mérkőzésidő egy-egy intéssel zárult, aztán az aranypontig tartó hosszabbítás első percének végén a junior Európa-bajnok Pupp a karjánál fogva a földre csavarta Rimet és vazaarival nyert.

 

A második körben az olimpiai és világbajnoki bronzérmes, kétszeres Európa-bajnok belga Charline Van Snick várt rá a 32 között.

 

A világbajnok Braun Ákos tanítványa eddigi egyetlen mérkőzésükön kikapott a belga dzsúdóstól tavaly a párizsi Grand Slamen. A második összecsapás kiegyenlített küzdelmet hozott, a junior Eb-aranyérmes magyar remekül kibújt egy karfeszítési kísérletből, és 3 perc 55 másodpercig stabilan állta ellenfele rohamait.


Öt másodperccel a vége előtt azonban Van Snick karfeltolás után egy kaszáló mozdulattal földre vitte őt, így ipponnal nyert.

Pupp Réka szomorúan összegzett az MTI-nek:


"A végén lankadt a figyelmem, láttam, hogy fárad az ellenfelem, de ez a kis kihagyás már elég volt neki. Bíztam a hosszabbításban, mert abban jó szoktam lenni, sajnos nem így alakult" - mondta.


Edzője, a 2005-ben világ- és Európa-bajnok Braun Ákos szerint Van Snick nagyon ügyesen zárta le Pupp kezét, aki ezért nem tudott ellépni az akció elől.


"Erőnlétileg ugyanakkor elégedett vagyok Rékával, a felénél kezdett fáradni a belga, aki Párizsban úgy lefojtotta őt, hogy el is ájult. Most sokkal jobban állta a sarat, ebben a súlycsoportban még kell rá egy kis izom, és akkor még jobb lesz" - tette hozzá. 


Képünkön: Pupp Réka első győzelmét szerzi meg a cselgáncs-világbajnokságon a Papp László Budapest Sportarénában 2017. augusztus 29-én. (Fotó: PAKS-PRESS/Kiss G. Péter) +++FACEBOOK

Paksi Atomerőmű