Dr. Kovács Antal: felháborít az ítélet
Legfrissebb

- Intézkedések Pakson, a Duna alacsony szintje miatt

- Karbantartás – másképpen

- Céggyűrű-átadó ünnepség

- Paks közterületeinek megújítása

- Családbarát Díj Paks Polgármesteri Hivatalának

- Költségvetés : három rekonstrukció is elindulhat

- Ismét politikai terepen a paksi bővítés ügye

- Húsz díjazott a buszkifestő rajzpályázaton

- Koszorúk – Aradért

- A térségben élők kaptak tájékoztatást a Paks II. projektről

- Továbbtanulási nyílt nap az ESZI-ben

- TEIT-nap a paksi atomerőműben

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Dr. Kovács Antal: felháborít az ítélet

2017. szeptember 02. 22:25:39  nyomtatási kép
 

Paks, 2017. szeptember 2., szombat (PAKS-PRESS) – Dr. Kovács Antalt, a judó szövetség alelnökét, az Atomerőmű SE elnökét felháborította az igazságtalanság, ami Cirjenics Miklóssal történt a cselgáncs világbajnokság szombati versenynapján.  

 

A 100 kilós Cirjenics Miklós a japán Aaron Wolffal találkozott (képünkön), nagyszerűen kezdett, eldobta sokkal esélyesebb riválisát, a mérkőzés vezetője azonban nem adta meg az ippont, hanem wazaarira értékelte a dobást.

 

- Egyértelműen igazságtalan volt, a dobása ami ippont ért, és volt egy wazaarija, amit szintén nem adtak meg, Miklós, akár az első négy között lehetett volna – mondta Dr. Kovács Antal. „Azért háborít fel ez az ítélet, mert elsőre is nyilvánvaló volt… megfosztották attól, hogy újabb meccseket vívjon. Ki tudja, milyen eredményt vettek el tőle" – fogalmazott.

 

Dr. Kovács Antal, mint a hazai szövetség alelnöke részt vett a csapatverseny sorsolásában. A kazahokkal kezdik a magyarok a csapatversenyt a budapesti cselgáncs-világbajnokság vasárnapi zárónapján.

 

A szombat délutáni sorsoláson a 21 válogatottból álló mezőnyből a nemzetközi szövetség illetékesei a japán, a francia, a holland és a brazil csapatot emelték ki, ezek csak a negyeddöntőben kapcsolódnak be a küzdelmekbe. Ha a magyarok legyőzik a kazah együttest, akkor a negyeddöntőben a franciákkal találkoznak.

 

Mint ismeretes, a vegyes csapatverseny Budapesten mutatkozik be a vb-programban, a válogatottakat három férfi és három női dzsúdós alkotja 73, 90 és +90, illetve 57, 70 és +70 kilogrammos kategóriákban. Döntetlen (3-3) esetén a nagyobb értékű akciók alapján hirdetnek győztest. A csapatversenyben a paksi judósok közül Cirjenics Miklós és Bor Barna lehet ott. A zárónap programja 9 órakor kezdődik a Papp László Arénában, az éremcsatákra 16 órakor kerül sor.

 

- Izgalmas sorsolás volt, drukkoltam, hogy ne a japánokkal kerüljünk szembe – mondta a Paks-Press-nek Dr. Kovács Antal. Ez a kívánsága szerencsére teljesült.

 

A sorsoláson arra szólította fel a közönséget, hogy minél többen jöjjenek el, „szurkoljatok!” kérte a nézősereget az arénában, az érzelmektől korántsem mentes hangon. (nyitóképünkön.)

 

Korábban, Cirjenics Miklós esetével kapcsolatban úgy fogalmazott, „a bírói döntések ellen semmit sem tehetünk.” +++

 

Képünk: Cirjenics búcsúzott Budapest, 2017. szeptember 2., szombat - (PAKS-PRESS) – Cirjenics Miklós kikapott a japán Aaron Wolf elleni mérkőzésen, ezzel búcsúzott budapesti cselgáncs-világbajnokság férfi 100 kilogrammos súlycsoport versenyében.

(Paks-Press Fotó – Kiss G. Péter.) +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű