A csillagokat is lehozták az égről a gyerekeknek, az Energia Házban
Legfrissebb

- Lezárult a paksi atomerőmű tízéves biztonsági felülvizsgálata

- Megváltozhat az elkerülő út tervezett nyomvonala

- Szerződéskötés – az Ősz és a Völgy utca felújítására

- Paks II. a biztonságos áramellátás garanciája

- Szeptemberben indulhat a katolikus óvoda

- Továbbra is Paks termeli a legtöbb áramot

- Nincs fenntartható rezsicsökkentés atomenergia nélkül

- Paks II. az olcsó villamosenergia-termelés záloga

- Mintegy kétezer nevezés érkezett az Alkotó Energia pályázatra

- Külföldi nyelvi kurzus

- Tizenöt év alatt legalább 4000 megawatt pótlása szükséges

- Szerződés a Polgármesteri Hivatal energetikai korszerűsítéséről

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


A csillagokat is lehozták az égről a gyerekeknek, az Energia Házban

2017. szeptember 28. 07:07:54  nyomtatási kép

 

Paks, 2017. szeptember 28.,csütörtök – (PAKS-PRESS) - Háromszáz paksi iskolás látogatott a Paksi Energia Házba, szerdán. Élettel, tartalommal telik meg ezekben a hetekben a Ház, amely Látogató Központként működik, tematikusan a környezetvédelem aktualitásaival, természet-tudományos ismeretterjesztéssel kívánja a gyerekek tudását gazdagítani.  

 

Újdonságnak számít, hogy Planetáriumot is látogathatnak az iskolások Pakson, a hordozható, de mégsem kisméretű, felfújható sátorban vetített képes előadás szinte teljes értékű másolata, a már korábbról, a Városligetből ismert csillagászati objektumnak. Ötven gyermek fér el ebben a Planetáriumban – a kívülről koromfekete félgömb alakú sátor pedig éppen elfér az Energia Ház első, nagytermében.  

 

A planetáriumi élményekért már nem kell a fővárosba utazni a környékbeli, illetve a paksi gyerekeknek – fogalmazott Kozmann György, aki a házigazda szerepét is szívesen ellátja, örülök, hogy elindult itt az élet, és egyre több iskolás látogatja az intézményt. Ezekben a napokban a csillagászati ismeretterjesztés van napirenden, de más ifjúsági programokkal is készül a Ház, kapcsolatban vagyunk a paksi ÖKO Munkacsoport Alapítvánnyal, ez a munkaközösség elkötelezettséget érez környezet és annak megóvása, védelme iránt.

 

- A céljaink is közösek, a természetpedagógia és a környezetvédelmi nevelés mind szélesebb körben való népszerűsítése fontos feladat a gyermekek, az ifjúság és a felnőttek körében egyaránt – tette hozzá Kozmann György. Azt is elmondta, hogy a programok megvalósításához nagymértékben járult hozzá a támogatást biztosító, Szerencsejáték Zrt.   

 

Szerdán, a paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 4. A, és B osztályos tanulói is  részt vettek a planetáriumi előadáson, az Energia Házban. A gyerekek számára igazi élményt jelentett a látogatás.

 

Berkes Dorkának a bolygók bemutatása jelentett élményt, Szakter Renáta most volt első alkalommal olyan helyen, ahol nem könyvből ismerhette meg a bolygókat, nevüket, jellemzőiket.

 

Kajári Dominik bár volt már Planetáriumban, - igaz, azért is jó volt, mert az osztálytársaimmal együtt nézhettük meg a csillagokról szóló előadást – fogalmazott.

Tumpek Tímea szerint az Univerzum bemutatása is érdekes volt, de számára a Holdról szóló ismeretek jelentették a legnagyobb élményt.

- A Hold, az nagyon rejtélyes – tette hozzá.

 

Képünkön: a paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 4. A, és B osztályos tanulói a kis Planetárium belső terében. +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű