Áramfogyasztási rekord Magyarországon
Legfrissebb

- Újabb utakat javítanak a városban

- Dr. Kovács Antal a Hírességek Csarnokában

- Paks II.: „sok ellenfél, sok támogató”

- Elkészült a Paks megújított térfigyelő rendszere

- Minisztériumi elismerés a pénzügyi osztály dolgozóinak

- Megkezdődött a NAÜ 62. közgyűlése

- Bükkösd térségében tervez kutatófúrásokat az RHK Kft.

- Szent István-díjat adott át Süli János

- Forgalomkorlátozások az Atomfutás rendezvény alatt

- Harminc döntés a Városházán

- Paks 2: nincs szükség a környezetvédelmi engedély felülvizsgálatára

- Konzervgyár, ahogyan már nem láthatjuk

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Áramfogyasztási rekord Magyarországon

2017. október 05. 13:50:28  nyomtatási kép
 

Paks, 2017. október 5., csütörtök (PAKS-PRESS) – Történelmi rekordot ért el Magyarország nyári áramfogyasztása 2017-ben. A felhasznált villamos energia mennyisége 3,15 százalékkal haladta meg az előző évit. A Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (MAVIR) Zrt. adatai szerint ez új történelmi rekordot jelent a nyári hónapokra.


Az országos villamosenergia-igény bővülése augusztusban volt a legnagyobb, ekkor a fogyasztás hét százalékkal nőtt a 2016-oshoz képest.

 

Új történelmi rekordot ért el Magyarország nyári villamosenergia-fogyasztása idén. Június és augusztus között a hosszú kánikula és a viharos időjárás sűrűn váltotta egymást, ennek ellenére az ország villamosenergia-ellátásbiztonsága mindvégig zavartalan volt.

 

2017. június eleje és augusztus vége között a bruttó villamosenergia-felhasználás 10 988 GWh volt, amely 335,87 GWh-val magasabb az előző év azonos időszakához képest.

 

Ugyanakkor 2017 márciusában már arról számolt be a MAVIR, hogy telente sohasem volt annyi villamos energiára szükség Magyarországon, mint az elmúlt fűtési szezonban.

 

Miközben folyamatosan nő az áramigény, a 2030-ig elavuló és leálló erőművek pótlására mintegy 7000 megawatt új hazai termelőkapacitás létesítésére lesz szükség. Nem az a kérdés tehát, hogy szükség van-e az új atomerőművi blokkokra Pakson, hanem az, hogy milyen további erőművek létesüljenek az országban.

 

Aszódi Attila államtitkár nemrég úgy fogalmazott: az atomenergia és a megújuló energiahordozók egymást kiegészítő felhasználása teheti biztonságossá, olcsóvá és környezetkímélővé Magyarország villamosenergia-ellátását.

 

Mint írja, több alkalommal, 2017-ben is megdőlt a hazai villanyfogyasztási rekord, azaz Magyarországon soha, még a rendszerváltás előtt sem fogyasztottunk annyi villamos energiát egy időben, például az év elején is jelentős importpozícióban voltunk. +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű