Fiatal művészeket díjazott az MVM
Legfrissebb

- Volt egyszer egy étterem

- Süli János: aki akar, megtalál

- Az LMP Tolna megyében: akár lehet atomerőmű is…

- Aszódi: rövidesen kezdődik a munka a felvonulási területen

- Heringes Anita folytatná a munkát a Parlamentben

- Hármas rekord a paksi atomerőműben

- Ötmilliárddal emelkedett Paks költségvetése

- Akár tizenöt jelölt is lehet Pakson

- A paksi atomerőmű Nemzetközi Minőség-Innováció 2017 díjat nyert

- Lakótelep, központi park: kezdődik a felújítás

- Vannak, akik nem akarnak se Paksot, se olcsó áramot

- Fejlesztési stratégia Mezőföldvíznél

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Fiatal művészeket díjazott az MVM

2017. október 12. 08:26:40  nyomtatási kép

Budapest, 2017. október 12., csütörtök (PAKS-PRESS) –  A most díjazott fiatal művészek támogatása a legjobb befektetés, ők a szellemi élet „megújuló erőforrásai” – mondta Csiba Péter, az MVM Zrt. Igazgatóságának elnöke azon az ünnepségen, ahol az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. díjazta a legtehetségesebb fiatal, klasszikus zenei előadókat. A Junior Prima Díjat tízen vehették át az ünnepélyes díjátadón a MÜPA-ban, szerdán.

 

Mayer György, a Paks-Press budapesti tudósítója jelenti:

 

Az MVM vezetőjeként immár harmadik alkalommal ér az a megtiszteltetés, hogy átadhatom a Junior Prima Díjakat, az arra leginkább érdemesnek talált fiatal tehetségeknek. Ez a díj egy igazi sikertörténet, egyben az egyik legfontosabb kulturális szerepvállalásunk. Tízedik éve díjazzuk a magyar zeneművészet fiatal kiválóságait, akiket idén is a hazai zenei élet szaktekintélyeiből álló kuratórium választott ki – mondta köszöntőjében Csiba Péter.

 

Felidézte, hogy a tehetségek és teljesítmények támogatásával az MVM hozzájárul az értékteremtéshez, a valódi értékek megőrzéséhez. Mint fogalmazott, „büszkék vagyunk a tehetségekre, sokan közülük a világ legjelentősebb hangversenytermeiben lépnek fel, hazai koncertjeik pedig mindig teltházasak”.

- Az idei elismerésekkel már százra emelkedett azoknak a művészek a száma, akik Junior Prima Díjat vehettek át – tette hozzá.

 

Junior Prima Díjat kaptak: Balázs István (gordonka), Balogh Ádám (zongora), Balogh Tamás (jazz-zongora, zeneszerző), Dolfin Balázs (gordonka), Horti Lilla (operaénekes), Kovács Levente (zeneszerző), Lukács Gergely (tuba), Szalai Lotti (gitár), Sztán Attila (harsona) és Varga Oszkár (hegedű, brácsa).

 

A díjakat Dr. Bentzik Réka, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. Kommunikációs és Külügyi Kapcsolatok igazgatója adta át. 


A kép a szerző felvétele. +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű