Energy Investment Fórum 2017. – Vezérigazgatók kerekasztala
Legfrissebb

- Milliárd- és milliós pénzekről születtek döntések

- Süli János: engedélyezhető tervek készülnek

- A követendő európai példa: Paks II.

- A Magyarországi nemzetiségek bizottságát tájékoztatták

- Százmilliós vízelvezetés-beruházás készült el Nagydorogon

- Mezőföldvíz Kft: az önkormányzatoknak a zsebükbe kell nyúlniuk

- Nem veszélyezteti a paksi erőművet a Duna alacsony vízállása

- Nukleáris reneszánszról kell beszélnünk

- Tervezett karbantartás az egyes blokknál

- Új óvoda és bölcsőde épül Gerjenben

- Nukleáris energetikai csúcstalálkozó

- Megkezdődött a Városháza energetikai felújítása

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Energy Investment Fórum 2017. – Vezérigazgatók kerekasztala

2017. november 07. 16:49:25  nyomtatási kép
 

Budapest, 2017. november 7., kedd (PAKS-PRESS) – Az ellátásbiztonság az ügyfelek elvárásai alapján napainkban már szolgáltatássá válik – mondta az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. vezérigazgatója az ENERGY INVESTMENT FÓRUM 2017. „vezérigazgatók kerekasztala” című beszélgetésén. Dr. Zsuga János, egy paksi naperőmű létesítéséről is beszélt a Paks-Pressnek adott interjúban.


A beszélgetés részvevői voltak, ifj. Chikán Attila, vezérigazgató, ALTEO Group, Jamniczky Zsolt, igazgatósági tag, E.ON Hungária, Szabó Gergely, vezérigazgató, MET Magyarország, Ságodi Attila, Partner, a KPMG kormányzati, infrastruktúra, energetikai és közüzemi ágazatokért felelős vezetője és dr. Zsuga János, vezérigazgató, MVM Zrt.


A vezérigazgatók fórumán elhangzott, hogy a résztvevők a politikai döntéshozóktól rugalmas keretet, őszinte párbeszédet, információk megosztását, megegyezést, középtávú kiszámíthatóságot és átláthatóságot várnak.  Arról is szó esett, hogy a jövőben energiarendszerében megtalálják a megfelelő helyüket a megújuló energiaforrások, de továbbra is szükség lesz a hagyományos, tehát fosszilis (gáz) és atomenergiára.


Dr. Zsuga János hangsúlyozta, hogy szükség lenne egy középtávú energiapolitikára, melynek része a fogyasztók ügyféllé válása. Az MVM vezérigazgatója szerint az energiapolitikának kell eldönteni azt is, hogy mi az állami feladat és mit kell a piacnak finanszíroznia. El kell dönteni, hogy egy alaperőmű, egy alaphálózat finanszírozása kinek a feladata. Az állam felelőssége, hogy ezek a döntések megszülessenek.


A tanácskozás szünetében a Paks-Press Hírügynökségnek adott interjúban dr. Zsuga János kitért arra is, hogy többek között egy 20 megawattos naperőmű építését tervezik Pakson, amely már közbeszerzési szakaszban van, a Társaság megkapta az úniós jóváhagyását és támogatás lehetőségét is. Az MVM a telepítéshez szükséges földterületet is megvásárolja.


Az MVM naperőművek építésében is részt vesz. Mint ismeretes, több mint száz naperőművet épít a Társaság. A jövő év első negyedében kívánja átadni az MVM az első olyan naperőművét, amelyet a mintegy 50 milliárd forintba kerülő, 100 megawattnyi szolár-teljesítmény létrehozását célzó programja során létesítene.


A projektek megvalósulása azonban nem csupán az energiaellátás biztonsága és folyamatos fenntartása miatt lényeges, hanem a hazai energiatermelésnek az EU-s és a nemzetközi éghajlatvédelmi célkitűzésekkel való összhangja miatt is.


Országosan is építünk erőműveket, az összes elosztói engedélyes működési területén. - Terveink szerint ez 108 helyszínt jelent – tette hozzá dr. Zsuga János.


Képünkön: A „vezérigazgatók kerekasztala” az Energy Investment Fórum 2017., rendezvényén, a Hotel Sofitelben, 2017. november 7-én. Fotó: PAKS-PRESS/Kiss G. Péter. +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű