Gyermekkórházakat és alapítványokat támogat az MVM
Legfrissebb

- Süli János miniszter a fejét fogta

- Muszorgszkij: Egy kiállítás képei - mesében

- Közmeghallgatás, költségvetés, menhely, közlekedés

- RHK Kft: felelősségteljes megoldások a hulladékkezelésben

- Franciaország és Magyarország nukleáris megállapodásokat kötött

- Bursa Hungarica, karácsonyi csomag, tűzifa

- Védelmi gyakorlat a Paksi Atomerőműben

- Az InnoEnergy stratégiai partnere lett az MVM

- Megdőlt a hazai áramfogyasztási rekord

- Meghalt Hirt Ferenc, a Fidesz-KDNP frakció tagja

- Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

- A Paks II: Magyarországnak nincs hiteltartozása

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Gyermekkórházakat és alapítványokat támogat az MVM

2017. november 09. 15:52:07  nyomtatási kép
 

Budapest, 2017. november 9., csütörtök (PAKS-PRESS) – Adományokat adott át az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és az MVM Partner Zrt., a sorrendben tízedik alkalommal megrendezett Élménynapon, amelyen mintegy 800 hátrányos helyzetű, beteg kisgyermek legszebb napját szervezték meg. A mostani rendezvényen a királyi udvarok zsongását, valamint a lovagi tornák és sárkányok világát hozták el a Millenáris Park „B” épületébe, a gyermekeknek.

 

Mayer György, a Paks-Press budapesti tudósítója jelenti:

 

Az MVM Zrt. és az MVM Partner Zrt. tízedik alkalommal rendezte meg a „Legszebb napom” szlogent viselő Élménynap elnevezésű rendezvényét a budapesti Millenáris Parkban, melynek misszióját évekkel ezelőtt az adta, hogy a beteg, illetve tartós fogyatékkal élő kisgyermekek legalább egy nap erejéig ne gondoljanak problémáikra és feledhetetlen élményben lehessen részük.

 

Az Élménynapra közel 800 tartósan beteg, értelmi fogyatékos, mozgáskorlátozott, illetve hátrányos helyzetű, de egészséges gyermek érkezett. Az MVM Zrt. és az MVM Partner Zrt. képviseletében dr. Zsuga János, az MVM Zrt. vezérigazgatója, dr. Bentzik Réka, az MVM Zrt. kommunikációs és külügyi kapcsolatok igazgatója, valamint Vándor Balázs, az MVM Partner Zrt. Igazgatósági elnöke adta át 13 beteg és hátrányos helyzetű gyermekeket segítő intézményeknek és alapítványoknak az adományt.

 

Mint Zsuga János köszöntőjében többek között elmondta: „Magyarország egyik legnagyobb cégeként fontosnak tarjuk, hogy minél többet tegyünk a jövő nemzedékéért, vagyis a gyerekekért.

- "Hosszú köszöntő helyett, inkább azt javaslom - mondta -, hogy nézzük meg a részvevő gyerekek mosolyát, vidám arcát, ez minden köszöntőnél többet mond” – fűzte hozzá.

 

Az izgalmas programok és koncertek alatt a Társaság munkavállalói önkéntesként játékos formában segítették a kicsiket eligazodni a királyi udvarok zsongásában, valamint a lovagi tornák és sárkányok világában. A kicsik így találkozhattak udvari bolondozásokkal, bűvös bazárral, elvarázsolt erdővel, Óperenciás tengerrel, lovagi játékokkal, kreatív műhellyel, Vár-lak birodalommal és még számos egyéb meglepetéssel. Ezen felül a buszos utaztatást, a számos kézműves és színpadi programot, valamint a gyerekek és a kísérőik számára biztosított teljes ellátást is a szervezők vállalták.

 

A támogatott szervezetek többek között betegellátó eszközök pótlására, speciális orvosi műszerek beszerzésére, épületek felújítására, illetve alaptevékenységük fenntartására fordítják majd ezt az összeget.

 

Dr. Bentzik Réka, az MVM Zrt. kommunikációs és külügyi kapcsolatok igazgatója a Paks-Press Hírügynökségnek elmondta: ami, most itt látható egy valódi összefogás, egy nagyon fontos cél érdekében, a társadalmi szerepvállalásunk egyik legfontosabb állomása a mai nap. Az MVM csoport folytatni kívánja ezt a misszióját a későbbeikben is, és arra összpontosítunk, hogy a megfelelő helyekre jusson el a támogatás.

 

Adományban részesült: Motivál-Ló Alapítvány, Lovasterápia a Fogyatékkal Élőkért Egyesület, Daniló Sportegyesület, Aranyossy Ágoston Általános Iskola Alapítvány, Down Alapítvány, Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány (Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika), Tűzoltó utcai Gyermekklinika Betegeiért Alapítvány (Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika), Bethesda Kórház Alapítvány, Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány, Jövő Uniója Alapítvány, SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa, Gondolkodj Egészségesen! Alapítvány és Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ.

 

Képünkön: Közös csoportkép készül az adományokat átvevő szervezetek vezetőivel. A fogyatékkal élő és tartósan kórházi beteg gyerekek számára szervezett Élménynapon az MVM csoport nevében dr. Zsuga János, az MVM Zrt. vezérigazgatója /b.4./, dr. Bentzik Réka, az MVM Zrt. kommunikációs és külügyi kapcsolatok igazgatója /b.5./ és Vándor Balázs /b.3./ az MVM Partner Zrt. igazgatóságának elnöke adománylevelek formájában adott át jelentős támogatást.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

                                                                                     


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű