Műfüves pályát avattak Gerjenben
Legfrissebb

- Idén is sok látogatót fogadott a Város napján a Paks II interaktív kamion

- Teltház a Paks II. kamionjában, a Város Hete rendezvényein

- Az atomenergia a megfizethető árú villamos energia záloga

- Szabó Péter: biztonságos, fejlődő, békés életet Paksnak

- Állásbörzén keres szakembereket az MVM Csoport

- Hidvégi: július 1-től elérhető lesz a babaváró támogatás

- Indul a Paks II. Akadémia

- Építésfelügyeleti hatósági vizsgálat

- Tudományos örökség és új megoldások a fizikaversenyen

- Szálka - Horog Étterem & Delicatesse

- A régió is szerephez jut a Paks II. projektben

- EP-választás: Kövér László, lakossági fórum

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Műfüves pályát avattak Gerjenben

2017. november 12. 14:29:04  nyomtatási kép

Gerjen, 2017. november 12., vasárnap (PAKS-PRESS) – Ünnepélyes külsőségek között avatták fel Gerjen új, kisméretű műfüves pályáját, az ünnepséget 2017. november 12-én tartották.

 

Az átadón jelen volt Haaz Ferenc, gerjeni születésű labdarúgó, sportvezető, Romhányi Károly Gerjen polgármestere, Kovács Pál a Miniszterelnökség /Paks II./ kabinetfőnöke, Mercsényi Gyula, az MLSZ Tolna Megyei Igazgatósága Fegyelmi Bizottságának elnöke.

 

Romhányi Károly polgármester a megnyitón elmondta, harminc millió forintos költséggel készült el a létesítmény, pályázat útján a megyei labdarúgó szövetség 90 százalékot, míg 10 százalékot a gerjeni önkormányzat biztosított.

 

A pálya mindenki számára elérhető lesz, nemcsak a gerjeni sport klub igazolt labdarúgói, hanem baráti társaságok is igénybe vehetik, és természetesen a gyerekek is – fogalmazott Romhányi Károly. Hozzátette, a község a labdarúgás terén sokat tesz a sportért és a közösségi terek megvalósításért, a fiatalok sportszeretetének megszerzéséért. Az első ütemben az ovifoci pálya készült el, a következő lépcső a 20x40 méteres méretű műfüves avató a mai napon, és a megye II-es csapatban a felnőttek is szeretnének minél jobb eredmény elérni.

 

A pálya az esti órákban is használható, hiszen a megépített világítás ehhez jó lehetőségeket kínál. A nagy pálya mellett megújult az öltöző is.

 

Az avató ünnepségen köszöntőt mondott Kovács Pál, Süli János Miniszterelnökség /Paks II./ kabinetfőnöke. A Paks-Press Hírügynökségnek elmondta, Gerjenben új élet kezdődik, az atomerőmű beruházás jelentős fejlődést jelent a település életében. A mostani avató is ebbe sorba illeszkedik, fogalmazott Kovács Pál. Mint kifejtette, a sport az egészséget szolgálja, a gyerekek megtanulnak csapatban dolgozni, erre is szüksége lesz Gerjennek.

 

Kovács Pál, aki Süli János miniszter megbízásából jött el Gerjenbe, szólt a beruházás aktualitásairól is. A falu fejlődési pályájára áll – mondta Kovács Pál, aki utalt arra is, hogy a Paks-Kalocsa híd tervezési munkái már megkezdődtek, az atomerőműhöz kapcsolódó utak egyeztetése és tervezése szintén már megkezdődtek. Mind a két nagy, kerítésen kívüli beruházásban természetesen érdekelt Gerjen, amely várhatóan az érkezők egy részét fogadja be, másrészt összekötési pont lesz a Paks, Kalocsa városok között.

 

A nemzeti színű szalagot Haaz Ferenc, gerjeni születésű labdarúgó, sportvezető, Romhányi Károly Gerjen polgármestere, Kovács Pál a Miniszterelnökség /Paks II./ kabinetfőnöke, Mercsényi Gyula, az MLSZ Tolna Megyei Igazgatósága Fegyelmi Bizottságának elnöke vágták át.

A megnyitó után gyermekfoci-mérkőzések voltak, majd négycsapatos focigálát tartottak a Kreszpark Rangers, Fadd, Gerjen I., Gerjen II. csapatok részvételével. +++

 

Képünkön: Haaz Ferenc, gerjeni születésű labdarúgó, sportvezető, Romhányi Károly Gerjen polgármestere, Kovács Pál a Miniszterelnökség /Paks II./ kabinetfőnöke, Mercsényi Gyula, az MLSZ Tolna Megyei Igazgatósága Fegyelmi Bizottságának elnöke (balról-jobbra) átvágják a nemzeti színű szalagot a kisméretű műfüvespálya-avató ünnepségen 2017. november 12-én.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű