A kormány segítségét várja Paks
Legfrissebb

- Nem indokoltak a változások az új blokkoknál

- Családbarát intézkedésekért kapott elismerést Paks

- Intézkedések Pakson, a Duna alacsony szintje miatt

- Karbantartás – másképpen

- Céggyűrű-átadó ünnepség

- Paks közterületeinek megújítása

- Családbarát Díj Paks Polgármesteri Hivatalának

- Költségvetés : három rekonstrukció is elindulhat

- Ismét politikai terepen a paksi bővítés ügye

- Húsz díjazott a buszkifestő rajzpályázaton

- Koszorúk – Aradért

- A térségben élők kaptak tájékoztatást a Paks II. projektről

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


A kormány segítségét várja Paks

2017. november 20. 10:00:31  nyomtatási kép

 

Paks, 2017. november 20., hétfő (PAKS-PRESS) A Paks II. beruházáshoz, a város szinte teljes infrastruktúrjának rehabilitációjára és bővítésére, a kis –és középvállalkozások megerősítésére is szükség lesz az elkövetkezendő években, ez 2018-ban már elkezdődik, ehhez nélkülözhetetlen az a jelentős pénzügyi segítség, amelyről várhatóan megállapodást köt a magyar kormány és a paksi önkormányzat, közölte Szabó Péter polgármester sajtótájékoztatóján, pénteken. Hozzátette, az ehhez szükséges tervezet, pénzügyi vonatkozásaival együtt elkészült a Városházán, ezt elküldték az illetékes helyre.

 

Szabó Péter azt mondta újságírók előtt, hogy Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszterrel 2017. november 7-én találkozott, ekkor abban állapodtak meg, hogy a paksi önkormányzat összeállít egy tételes listát, amely tartalmazza a városfejlesztési tételeket. Ezek szükségesnek mutatkoznak ahhoz, hogy a Paks II. beruházás miatt bekövetkező igényeket, szolgáltatásokat képes legyen a város kielégíteni. – Ez egyben tükrözi a paksi önkormányzat aktív szerepvállalását is a beruházásban – fogalmazott.

 

Mint kifejtette, az önkormányzat szakembereivel készült igénylista, illetve tervezet, három fő fejezetre koncentrál. Ezek között szerepel az infrastruktúra, a szolgáltatások, a munkahely-teremtés -és vállalkozásfejlesztés lehetőségei.

 

A lista a társadalmi, gazdasági, egészségügyi, szociális és kulturális élet csaknem minden területét érinti a városban, de a tartalmaz olyan tételeket is, mint például a paksi lakosság kedvezményes telekialakításának lehetőségei, vagy az útrendszer korszerűsítése. Szabó Péter szólt arról is, hogy a kis –és középvállalkozások megerősítésére is szükség lesz, elsősorban a szolgálatató ágazatban.

 

A lista jól illeszkedik a várhatóan rendkívül erőssé váló igénynövekedéshez, miután akár tízezres, de még pontosan nem megbecsülhető lakossági létszám-emelkedést prognosztizáltak. Paks önkormányzata azzal számol, hogy az elkövetkezendő években nemcsak atomerőmű építők, hanem várost építők is érkeznek, miután a várost elő kell készíteni a beruházáshoz. A városfejlesztési program során már elkészült egy 540 oldalas tanulmányterv is.

 

- A Lázár János miniszter úrral történt megbeszélésünk alapján mi a tervezetet elkészítettük és elküldtük, várjuk a választ – mondta Szabó Péter polgármester. +++

 


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű