Másfél milliárd forintra pályázhatnak a települések
Legfrissebb

- Milliárd- és milliós pénzekről születtek döntések

- Süli János: engedélyezhető tervek készülnek

- A követendő európai példa: Paks II.

- A Magyarországi nemzetiségek bizottságát tájékoztatták

- Százmilliós vízelvezetés-beruházás készült el Nagydorogon

- Mezőföldvíz Kft: az önkormányzatoknak a zsebükbe kell nyúlniuk

- Nem veszélyezteti a paksi erőművet a Duna alacsony vízállása

- Nukleáris reneszánszról kell beszélnünk

- Tervezett karbantartás az egyes blokknál

- Új óvoda és bölcsőde épül Gerjenben

- Nukleáris energetikai csúcstalálkozó

- Megkezdődött a Városháza energetikai felújítása

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Másfél milliárd forintra pályázhatnak a települések

2017. november 28. 17:47:21  nyomtatási kép

 

Bogyiszló, 2017. november 28., kedd (PAKS-PRESS) - A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány 2017. évi pályázatára negyvenhét, az atomerőmű vonzáskörzetében érintett település pályázhat, közel 1,5 MRD forint összegben, azt követően, hogy a térségfejlesztésről Kormányhatározat is született. Az Alapítvány benyújtotta a pályázatot, a Miniszterelnökség és a szakértői szervezet elkészítette a támogatási szerződést – hangzott el a bogyiszlói ülésen, kedden.

 

Az érintett települések vezetőinek, polgármestereinek jelenlétében elhangzott tájékoztató szerint a dokumentumot Lázár János és Süli János látta el kézjegyével.

 

Elkészült az új pályázati felhívás, a korábbiakhoz képest eltérő feltételek is helyet kaptak, amelyek a korábbiaknál kedvezőbb lehetőségeket is kínálnak.

Továbbra is hét ablak nyílik meg, ezek között változatlanul szerepelnek azok a tételek, amelyek az életminőség és életbiztonság emelését célozzák meg, előnyt élveznek a térségi és települési szolgáltatási infrastruktúra-fejlesztésre irányuló projektek.

Segítik a közösségi épületek energia-hatékonyságát, a helyi építészeti értékek megóvását, közösségi rendezvényeket, pályázhatnak a települések tervezésekre, akár konzorciumi formában is.

 

Mittler István kommunikációs megbízott tájékoztatása szerint újdonságnak számít, hogy egy település akár öt pályázatot is benyújthat a pályázati rend szerint, növekedtek a támogatási intenzitások, kisebb lehet az önrész. 

 

A pályázatok beadási határideje 2018. január 31.,  a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány információi elérhetők a www.jovonkenergiaja.hu oldalon. 


Képünkön:

A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány soron következő kuratóriumi ülése
Bogyiszló, 2017. november 28., kedd (PAKS-PRESS) - Kováts Balázs szakértő, Dr. Kovács Antal elnök, Varga Nelli, dr. Iván Katalin, Máté Péter és dr. Darányi Attila kurátorok (balról-jobbra) a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) kuratóriumi ülésén, a bogyiszlói Községházban, 2017. november 28-án. Ismertették, hogy Kuratórium elfogadja a 1,5 MRD értékű támogatási szerződést és közzétették a 2017. évi pályázati felhívás fontosabb szabályait. 
(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

 


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű