Élmény és csomag - jótékonysági akció karácsonyra
Legfrissebb

- Süli János: engedélyezhető tervek készülnek

- A követendő európai példa: Paks II.

- A Magyarországi nemzetiségek bizottságát tájékoztatták

- Százmilliós vízelvezetés-beruházás készült el Nagydorogon

- Mezőföldvíz Kft: az önkormányzatoknak a zsebükbe kell nyúlniuk

- Nem veszélyezteti a paksi erőművet a Duna alacsony vízállása

- Nukleáris reneszánszról kell beszélnünk

- Tervezett karbantartás az egyes blokknál

- Új óvoda és bölcsőde épül Gerjenben

- Nukleáris energetikai csúcstalálkozó

- Megkezdődött a Városháza energetikai felújítása

- Vállalkozói parkot létesít az önkormányzat

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Élmény és csomag - jótékonysági akció karácsonyra

2017. november 30. 12:37:33  nyomtatási kép

Paks, 2017. november 30., csütörtök (PAKS-PRESS) - Jótékonysági akciót szervez a nehezebb sorsú paksi gyermeknek karácsonyra Paks Város Önkormányzata és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt, erről az ötlet gazdája Kovács Sándor alpolgármester és Czink Dóra referens beszélt sajtótájékoztatón, csütörtökön.

 

Paks Város Önkormányzata csatlakozik az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. által – idén a Paksi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat javára - elindított ajándékcsomag gyűjtő jótékonysági akcióhoz, az önkormányzat szeretne ehhez támogatókat találni – mondta el az alpolgármester, aki annak a reményének adott hangot, hogy sokan csatlakoznak majd a városból.


A „Gondolj te is a városban élő nehezebb sorsú gyermekre” címet viselő jótékonysági akcióhoz kérjük, várjuk a lakosság és a vállalkozók támogatását – tájékoztatott Kovács Sándor. Elmondta, hogy a Tourist Info Paks-Agricum (Szent István tér 6.), a Városháza (Dózsa György út 55-61.), a Csengey Dénes Kulturális Központ (Gagarin u. 2.), továbbá a „Forralt bor és Kolbász Ünnep rendezvényének idején és helyszínén (Sárgödör tér, december 9.,) lehet majd leadni a dobozokat.


Mint mondta, Paks egyre több ilyen akcióhoz csatlakozik a későbbiekben, mert mint fogalmazott, Paks elvileg a gazdag családok városa, jóllehet valóban létezik egy módosabb réteg, de sajnos kevésbé tehetősek is laknak itt, akik örömmel vehetik a segítséget.


- Nagyon szeretnénk, ha mindenkinek szép karácsonya lenne – tette hozzá.

 

Czink Dóra referens arról tájékoztatott, hogy az ajándék cipős dobozokat december 1. és 15-e között lehet leadni, a felsorolt helyeken. A dobozokban lehet használt játék, tartós élelmiszer is, azt kérik, hogy a csomagolók a dobozra írják rá, milyen korú és nemű gyermeknek szánja az ajándékozó a tárgyakat.

 

A csomag mellé élményt is kínálnak, egy korhatár nélküli animációs, családi filmvetítéssel, a Csengey Művelődési Központban, december 29-én, 10 órakor. A „Coco” című filmre jegyet nem lehet váltani, a jegyeket a nem a dobozok mellékleteként adják, a ténylegesen rászoruló családok kapják a segítő szervezetektől, ez utóbbiak a közvetlen kapcsolatok és ismertség alapján tudnak dönteni a jegyek szétosztásról és a jegyek egy családra jutó számáról. A vetítésre 360 főt lát vendégül az önkormányzat és az atomerőmű.

 

Jótékonysági akciót a város számos pontján plakátokkal is erősítik, megjelenik majd a közösségi média-felületeken.  

 

Az összegyűjtött ajándékcsomagokat a Katolikus Karitász, a Segítők Háza, a Paks Kistérségi Szociális Központ Fogyatékosok Nappali ellátója, és a Paksi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat szervezetei osztják ki. 


A jótékonysági, cipős doboz akcióhoz a helyi média, köztük a Paks-Press Hírügynökség is csatlakozik.


Képünkön: jelenet a "Coco" című filmből.            


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű