Megsemmisített eredmény
Legfrissebb

- Több százmilliót költ Paks a Duna-partra

- ASE Küldöttközgyűlés

- Közlekedési és energetikai együttműködés Salgótarján és Paks között

- 16 Mrd forintos fejlesztést hoz az atomerőmű alapítványa

- A rendőrség továbbra sem kéri a műszaki vizsgálati bizonyítványt

- Véradás a Polgármesteri Hivatalban

- Magyar vállalatok eddig 900 millió euró megrendeléshez jutottak

- Süli: üzembe állhat a két új paksi blokk 2026-27-ben

- Hazajön az Atomexpo Díjas tájékoztató kamion

- Oklevéllel ismerték el a paksi programokat

- Atomexpo, Süli János: az új blokkok időre elkészülnek

- Atomexpo 2018, Szocsi

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Megsemmisített eredmény

2017. december 29. 09:11:02  nyomtatási kép

 

Paks, 2017. december 29., péntek (PAKS-PRESS) – Megsemmisítette a Tolna Megyei Területi Választási Bizottság (TVB) a december 17-én, Pusztahencsén tartott időközi polgármester-választás eredményét - közölte honlapján a Tolna Megyei Önkormányzat.

 

A Momentum közösségi oldalán írt arról, hogy a nyertes polgármestert és további négy képviselőt a mozgalom támogatott. Ez a tény, a „függetlenséget” befolyásolta, vagy nem, nem lehet tudni, mint ahogyan azt sem, hogy a választók ezt tudták-e vagy sem. A Momentum közösségi oldalán december 22-én, a választás után öt nappal azt közölte, hogy kétharmados győzelmet arattak az általuk támogatott jelöltek Pusztahencsén. Ehhez közös fotót is posztoltak.

 

A csütörtökön hozott határozat szerint a választást a kampánytilalom megsértése, illetve a választás anyagi juttatással befolyásolása miatt meg kell ismételni, az új választás időpontját január 14-re tűzték ki.

 

Az időközi választás után Iker Ibolya, a szavazáson alulmaradt független polgármesterjelölt nyújtott be kifogást, amelyet december 22-én a Helyi Választási Bizottság (HVB) elutasított.

A jelölt fellebbezése alapján a TVB megváltoztatta a HVB döntését, és helyt adott a kifogásnak.

 

A TVB által megállapított tényállás szerint a választás napján a több szavazatot kapó jelölt, Bán István (független) tiltott kampánytevékenységet valósított meg azzal, hogy a szavazóhelyiség 150 méteres körzetében szavazásra buzdított. A TVB tanúvallomások alapján azt is bizonyítottnak látta, hogy Bán István a választást megelőzően ötezer forintot ajánlott választópolgároknak azért, hogy rá szavazzanak. Az egyik becsatolt bizonyíték szerint 212 pusztahencsei állampolgár nyilatkozott arról, hogy többüknek pénzt kínált a voksokért.

A TVB határozata ellen három napig lehet fellebbezni, a felülvizsgálati kérelmet a Pécsi Ítélőtábla bírálja el.

 

A paksi járásban fekvő Tolna megyei településen december 17-én azért rendeztek időközi képviselő- és polgármester-választást, mert a testület szeptember 18-án feloszlatta magát. Az időközi választáson a 816 szavazásra jogosult közül 588-an voksoltak, Bán István 288, Iker Ibolya 269 szavazatot kapott. A TVB döntése a képviselő-választás eredményét nem érinti.

 

A Momentum közösségi oldalán december 22-én azt közölte, hogy kétharmados győzelmet arattak az általuk támogatott jelöltek Pusztahencsén. Mint írják, a „polgármester-választást a Momentum által támogatott Bán István nyerte, a képviselő-testületbe pedig négy, szintén a Momentum által támogatott képviselő került megválasztásra”.

 

Azt is írták, hogy a „Momentum a választások után is támogatja Pusztahencsét; segít a településfejlesztési terv kidolgozásában.  A Momentum Pusztahencsén az emberekkel és a legjobb jelölttel kötött szövetséget, hogy leváltsa a félelem rendszerét. A pusztahencseiek december 17-én pedig Bán István megválasztásával megmutatták, hogy nem félnek, és van remény a változásra”. +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű