Új mozi, közösségi tér, megújuló jégpálya
Legfrissebb

- Lezárult a paksi atomerőmű tízéves biztonsági felülvizsgálata

- Megváltozhat az elkerülő út tervezett nyomvonala

- Szerződéskötés – az Ősz és a Völgy utca felújítására

- Paks II. a biztonságos áramellátás garanciája

- Szeptemberben indulhat a katolikus óvoda

- Továbbra is Paks termeli a legtöbb áramot

- Nincs fenntartható rezsicsökkentés atomenergia nélkül

- Paks II. az olcsó villamosenergia-termelés záloga

- Mintegy kétezer nevezés érkezett az Alkotó Energia pályázatra

- Külföldi nyelvi kurzus

- Tizenöt év alatt legalább 4000 megawatt pótlása szükséges

- Szerződés a Polgármesteri Hivatal energetikai korszerűsítéséről

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Új mozi, közösségi tér, megújuló jégpálya

2018. január 16. 13:16:26  nyomtatási kép


Paks, 2018. január 16., kedd (PAKS-PRESS) – Várhatóan, 2018-ban megépül az új kutyamenhely, új mozit alakítanak ki a művelődés házban, változások történhetnek a jégpálya tulajdonjogában és eddigi megjelenésében – egyebek között ezek is elhangzottak a Telepaks televízió közéleti műsorában, hétfőn este. 

 

A Telepaks vendégei voltak Bana János és Kovács Sándor alpolgármesterek. Bana János elmondta, hogy egy külső részen épül meg az új kutya menhely, egy magántulajdonú területen, amelyet tartós bérletben kívánnak hasznosítani.


- A keneleket és az ellátóhelyiséget itt építjük fel, majd ezek után lehet a kutyákat átköltöztetni, a jelenlegi menhelyet felszámoljuk, a költségvetésben mintegy 50 millió forintot szánunk erre a célra – mondta el Bana János. Az év második felében már az új kutyamenhelyet üzemeltetjük – tette hozzá.


Az önkormányzatnak komoly tervei vannak a jégpályával kapcsolatban is, ezek szerint a város átvenné a tulajdonjogot az atomerőműtől, gondoskodnának a pálya lefedéséről, épülne melegedő és öltöző is, a nyitvatartási idő pedig az új lehetőségeknek megfelelően októbertől márciusig tartana.


Kovács Sándor elmondta, hogy az utcafelújítások folytatódnak, a térkövezés a belvárosban lehet jobbára, miután a térkövezés az utcákban nem mindenütt örvend népszerűségnek.


A nagyberuházások mellett jelentős felújításokkal is számolnak. Kiemelte, hogy egy régi gondot kívánnak megoldani azzal, hogy egy modern mozit alakítanak ki, a művelődési házban. Korábban is sok fiatal panaszolta, hogy nincs egy korszerű mozi, az új létesítményt 60-80 néző befogadására tennék alkalmassá.


Egyben egy új közösségi tér is a tervek között szerepel, a Csengeyben, ahová szintén a fiatalok bármikor betérhetnek. 


Képünkön: Bana János és Kovács Sándor alpolgármesterek Dallos Szilvia főszerkesztő-műsorvezetővel beszélgetnek a Telepaks stúdiójában 2018. január 15-én. +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű