Újabb kiemelt fejlesztési területek, szervezeti változások
Legfrissebb

- Lezárult a paksi atomerőmű tízéves biztonsági felülvizsgálata

- Megváltozhat az elkerülő út tervezett nyomvonala

- Szerződéskötés – az Ősz és a Völgy utca felújítására

- Paks II. a biztonságos áramellátás garanciája

- Szeptemberben indulhat a katolikus óvoda

- Továbbra is Paks termeli a legtöbb áramot

- Nincs fenntartható rezsicsökkentés atomenergia nélkül

- Paks II. az olcsó villamosenergia-termelés záloga

- Mintegy kétezer nevezés érkezett az Alkotó Energia pályázatra

- Külföldi nyelvi kurzus

- Tizenöt év alatt legalább 4000 megawatt pótlása szükséges

- Szerződés a Polgármesteri Hivatal energetikai korszerűsítéséről

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Újabb kiemelt fejlesztési területek, szervezeti változások

2018. január 18. 18:57:12  nyomtatási kép
 

Paks, 2018. január 18., csütörtök – (PAKS-PRESS) - Új kiemelt fejlesztési területek kialakításáról, a nemzetiségi önkormányzatokkal való további együttműködésről és az iskolai védőnői körzethatárok átalakításáról hozott döntéseket Paks önkormányzata rendkívüli testületi ülésen, csütörtökön.  


További, új kiemelt fejlesztési területeket kell kialakítani városban. Ezek között szerepel, hogy ideiglenes szállások helyszínét tervezik a Kölesdi úttól délre fekvő területeken – mondta el a döntés hátteréről Paks polgármestere. Szabó Péter úgy fogalmazott, szempont volt az is, hogy az iparfejlesztési terület minél messzebb legyen a várostól és minél közelebb az épülő atomerőművi blokkokhoz. Az ideiglenes szállások a paksi bővítéshez és a városi beruházásokhoz érkező munkaerőnek kíván szálláshelyeket biztosítani.

 

Ugyancsak kiemelt fejlesztési területet jelöltek ki az újonnan építendő városi sportcsarnok részére. A mintegy háromezer fő befogadására képes sportlétesítmény az atomerőművi beruházásban, de elsősorban TAO pénzekből valósulna meg, ennek biztosít területet az önkormányzat.  

 

Szintén kiemelt fejlesztési területté nyilvánították az idősek otthona környezetét. Mint az korábbról ismeretes, itt is beruházásokat hajtanak végre, parkolókkal és járdákkal is bővül a terület, ehhez módosítani kell a helyi építési szabályzatot is, tekintettel a zöldövezeti részekre.

 

Szabó Péter a hivatalban történő változásokkal kapcsolatban elmondta, a szervezetben kialakítanak egy polgármesteri titkársági csoportot, városmarketing, kommunikációs és turisztikai profilok jönnek létre. E csoportok elsősorban a polgármester munkáját hivatottak segíteni.

 

A testület döntött a DC. Dunakom szervezetének átalakítása okán egy felügyelőbizottság életre hívásról is. A testület már korábban „zártkörű részvénytársaság” szervezeti formációban gondolkodott, a Társaság, amelynek az önkormányzat 100 százalékos tulajdoni hányadát birtokolja, jelentős szerepe lesz a paksi beruházások kivitelezésében. Az átalakulás időpontja február 15.


- Igazgatóság nem lesz, a felügyelőbizottság tagjait azonban most nevezte ki az önkormányzat – mondta el Szabó Péter. Az elnöki tisztet Horváth Zoltán látja majd el, a tagok pedig Magyarné Nagy Edina és Girst Ádám képviselők lesznek. +++FACEBOOK

Paksi Atomerőmű