Újabb kiemelt fejlesztési területek, szervezeti változások
Legfrissebb

- Több százmilliót költ Paks a Duna-partra

- ASE Küldöttközgyűlés

- Közlekedési és energetikai együttműködés Salgótarján és Paks között

- 16 Mrd forintos fejlesztést hoz az atomerőmű alapítványa

- A rendőrség továbbra sem kéri a műszaki vizsgálati bizonyítványt

- Véradás a Polgármesteri Hivatalban

- Magyar vállalatok eddig 900 millió euró megrendeléshez jutottak

- Süli: üzembe állhat a két új paksi blokk 2026-27-ben

- Hazajön az Atomexpo Díjas tájékoztató kamion

- Oklevéllel ismerték el a paksi programokat

- Atomexpo, Süli János: az új blokkok időre elkészülnek

- Atomexpo 2018, Szocsi

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Újabb kiemelt fejlesztési területek, szervezeti változások

2018. január 18. 18:57:12  nyomtatási kép
 

Paks, 2018. január 18., csütörtök – (PAKS-PRESS) - Új kiemelt fejlesztési területek kialakításáról, a nemzetiségi önkormányzatokkal való további együttműködésről és az iskolai védőnői körzethatárok átalakításáról hozott döntéseket Paks önkormányzata rendkívüli testületi ülésen, csütörtökön.  


További, új kiemelt fejlesztési területeket kell kialakítani városban. Ezek között szerepel, hogy ideiglenes szállások helyszínét tervezik a Kölesdi úttól délre fekvő területeken – mondta el a döntés hátteréről Paks polgármestere. Szabó Péter úgy fogalmazott, szempont volt az is, hogy az iparfejlesztési terület minél messzebb legyen a várostól és minél közelebb az épülő atomerőművi blokkokhoz. Az ideiglenes szállások a paksi bővítéshez és a városi beruházásokhoz érkező munkaerőnek kíván szálláshelyeket biztosítani.

 

Ugyancsak kiemelt fejlesztési területet jelöltek ki az újonnan építendő városi sportcsarnok részére. A mintegy háromezer fő befogadására képes sportlétesítmény az atomerőművi beruházásban, de elsősorban TAO pénzekből valósulna meg, ennek biztosít területet az önkormányzat.  

 

Szintén kiemelt fejlesztési területté nyilvánították az idősek otthona környezetét. Mint az korábbról ismeretes, itt is beruházásokat hajtanak végre, parkolókkal és járdákkal is bővül a terület, ehhez módosítani kell a helyi építési szabályzatot is, tekintettel a zöldövezeti részekre.

 

Szabó Péter a hivatalban történő változásokkal kapcsolatban elmondta, a szervezetben kialakítanak egy polgármesteri titkársági csoportot, városmarketing, kommunikációs és turisztikai profilok jönnek létre. E csoportok elsősorban a polgármester munkáját hivatottak segíteni.

 

A testület döntött a DC. Dunakom szervezetének átalakítása okán egy felügyelőbizottság életre hívásról is. A testület már korábban „zártkörű részvénytársaság” szervezeti formációban gondolkodott, a Társaság, amelynek az önkormányzat 100 százalékos tulajdoni hányadát birtokolja, jelentős szerepe lesz a paksi beruházások kivitelezésében. Az átalakulás időpontja február 15.


- Igazgatóság nem lesz, a felügyelőbizottság tagjait azonban most nevezte ki az önkormányzat – mondta el Szabó Péter. Az elnöki tisztet Horváth Zoltán látja majd el, a tagok pedig Magyarné Nagy Edina és Girst Ádám képviselők lesznek. +++FACEBOOK

Paksi Atomerőmű