Ötvenmillió forint a hátrányos helyzetű– és fogyatékos gyermekek támogatására
Legfrissebb

- Lezárult a paksi atomerőmű tízéves biztonsági felülvizsgálata

- Megváltozhat az elkerülő út tervezett nyomvonala

- Szerződéskötés – az Ősz és a Völgy utca felújítására

- Paks II. a biztonságos áramellátás garanciája

- Szeptemberben indulhat a katolikus óvoda

- Továbbra is Paks termeli a legtöbb áramot

- Nincs fenntartható rezsicsökkentés atomenergia nélkül

- Paks II. az olcsó villamosenergia-termelés záloga

- Mintegy kétezer nevezés érkezett az Alkotó Energia pályázatra

- Külföldi nyelvi kurzus

- Tizenöt év alatt legalább 4000 megawatt pótlása szükséges

- Szerződés a Polgármesteri Hivatal energetikai korszerűsítéséről

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Ötvenmillió forint a hátrányos helyzetű– és fogyatékos gyermekek támogatására

2018. január 21. 11:37:33  nyomtatási kép

Paks, 2018. január 20., szombat (PAKS-PRESS) – A paksi református egyház és a „Veled is törődünk Egyesület Paks” egyesület a „Hátrányos megkülönböztetés elleni fellépés és hátránykompenzáció Pakson” című konzorciumi pályázatán közel 50 millió forintot nyert EFOP pályázaton. Az önkormányzat a projekthez szükséges helyeket és médiatámogatást nyújt a hároméves programhoz.

 

A bemutató sajtótájékoztatón megismerhető volt a pályázat négy alfejezete, ezek között kitértek a fogyatékkal élőkre, a roma- és kiemelten veszélyeztetett gyermekekre, a pedagógia felzárkóztatás igényére, a közösségi terek kialakítására és a szervezet-fejlesztésre is.  

 

Mint elhangzott, kuriózumnak számít, hogy egy önkormányzati együttműködés esetében nem pénzt kérnek, hanem helyiségeket, és kellő médiahátteret. Ez utóbbi ahhoz szükséges, hogy a lehetőségekhez képest minél többen ismerjék a programot és azt igénybe is vegyék.

 

A projekt bemutatásakor Szabó Péter polgármester azt mondta, az önkormányzat feladatkörébe tartozik a hátrányos, halmozottan hátrányos gyermekkel való foglalkozás, ez a pályázat is segít ebben, de már korábban is voltak hivatali erőfeszítések, amikor 2016 őszén 50 gyermek felzárkóztatására vállalkoztak.

– A megállapodás most 2020-ig szól, de eredményesség esetén, az önkormányzat akár pénzügyi eszközökkel is részt vállalhat a folytatásban - fűzte hozzá Szabó Péter. 

 

Lenkey István református lelkész egyebek között arra hívta fel a figyelmet, hogy a hátrányos vagy fogyatékkal élő gyermekeknek szükségük van arra, hogy szeretet kapjanak, az egyház küldetése az igehirdetésen túl, hogy segítsen.

A programokban a korrepetálással a belső késztetések kialakítására is törekszenek, táborok lesznek Balatonszárszón és Pakson, lesznek sportnapok és megrendezik a Városi Esélyegyenlőségi Napot is.

 

Kávási Brigitta a "Veled is törődünk Egyesület Paks", képviseletében arról beszélt, hogy a megfogalmazott célok között szerepel Paks város lakosságának szociális érzékenyítése és a „mentális akadálymentesítés”.

 

Nem elhanyagolható, hogy e téren történtek már előrelépések a városban, hiszen a 2017-es karácsonyi jótékonysági- és cipős doboz akciók és az Élménynap is ilyenek voltak.  

 

A projektben szintén szerephez jutó Bányai Sándor, a pécsi tudományegyetem címzetes egyetemi docense az élménypedagógia jelentőségét emelte ki, mint fogalmazott, az együttlét, a közös együttműködés és cselekvés jelentősen segít az élménypedagógia alkalmazásával, a tankönyv és a tárgyi tudás, a formális oktatás mellett járul hozzá a közösség fejlődéséhez.

- Gyors sikereket nem remélhetünk, de a kis lépés is jelentős eredménynek számít – fűzte hozzá.

 

Jóllehet a sajtótájékoztatón a részletekben nem tértek ki rá, de az ötvenmilliós pénzből új lendületet kaphat a református hitélet is Pakson.


A "közösségi tér kialakítása és működtetése" fejezetben szerepel még a volt református iskola belső felújítása és további, meg nem nevezett építészeti, belső felújítás is. 

 

Képünkön: Ötvenmillió forint a hátrányos helyzetű– és fogyatékos gyermekek támogatására

Paks, 2018. január 20., szombat (PAKS-PRESS) – Bányai Sándor, a pécsi tudományegyetem címzetes egyetemi docense, Lenkey István református lelkész, Kávási Brigitta, a Veled is törődünk Egyesület Paks,  képviseletében és Szabó Péter polgármester (balról-jobbra) a projektet bemutató sajtótájékoztatón, a Paksi Református Egyházközség parókiáján, 2018. január 20-án.

Az önkormányzat a projekthez szükséges helyeket és médiatámogatást nyújt a hároméves programhoz, ezt egy szerződés keretében is rögzítették.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű