Több közbiztonság, korszerűbb járművek az utcákon
Legfrissebb

- Milliárd- és milliós pénzekről születtek döntések

- Süli János: engedélyezhető tervek készülnek

- A követendő európai példa: Paks II.

- A Magyarországi nemzetiségek bizottságát tájékoztatták

- Százmilliós vízelvezetés-beruházás készült el Nagydorogon

- Mezőföldvíz Kft: az önkormányzatoknak a zsebükbe kell nyúlniuk

- Nem veszélyezteti a paksi erőművet a Duna alacsony vízállása

- Nukleáris reneszánszról kell beszélnünk

- Tervezett karbantartás az egyes blokknál

- Új óvoda és bölcsőde épül Gerjenben

- Nukleáris energetikai csúcstalálkozó

- Megkezdődött a Városháza energetikai felújítása

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Több közbiztonság, korszerűbb járművek az utcákon

2018. január 29. 18:35:23  nyomtatási kép
 

Paks, 2018. január 29., hétfő (PAKS-PRESS) –  A városi közösségi közlekedésben résztvevő gépjárműveket elektromos hajtású autóbuszokra kívánja cserélni az önkormányzat, továbbá a biztonság javítása érdekében korszerűsítik a városi kamerarendszert – ezekről az elhatározásokról Bana János alpolgármester beszélt sajtótájékoztatón, hétfőn.

 

- A Protheus Holding Zrt. megkezdte Pakson az elektromos autók tesztelését - mondta el a gazdasági ügyekért felelős alpolgármester. Bana János úgy fogalmazott, az átállás első lépcsőjeként szeretnék, hogy a városi tömegközlekedést teljesen átállíthatnák az elektromos maghajtású buszok használatára. - A új járműparkhoz megfelelő garázst is kialakítanak – tette hozzá.

 

A következő lépésben, a város forgalomban legtöbbet használt taxik cseréjében gondolkoznak. Ehhez tárgyalásokat folytatnak a városban dolgozó taxitársaságok képviselőivel, lehetőségük lenne próbaautók járatására is.

 

A tervezet harmadik ütemében elektromos kerékpárok üzemét tervezik. A budapesti utcai kerékpár-kölcsönzés mintájára állítanák forgalomba a járműveket, úgy, hogy azok akár az atomerőműtől a belváros egy meghatározott pontjáig lennének képesek a folyamatos igénybevétel ellátására.

 

A felsorolt közlekedési eszközök vásárlója az önkormányzat – tájékoztatott Bana János. Kérdésre válaszolva elmondta, a vétel a közbeszerzési eljárások keretében valósulnak meg, 2018-ben a beszerzések valósulnak meg, 2019-ben már üzembe helyzésről beszélhetünk – ismertette.  

Szavai szerint a Protheus Holding Zrt. az elkövetkező időszakban több gyártótól is tesztelésre kap elektromos autókat, a sort a Kia Soul EV kategóriájú autója nyitja, melyet kifejezetten környezetbarát városi autózásra terveztek. A jövőben Nissan Leaf és Volskwagen e-Golf típusú autókat is tesztelnek majd Pakson.

 

Mint fogalmazott, nem titkolt célja az önkormányzatnak, hogy az országban az elsők között álljon át a hivatali ügyintézéshez szükséges autóállomány elektromos autókra, ezzel is példát mutatva és élen járva a környezettudatos szemléletmód gyakorlati megvalósításában.

 

Bana János arról is tájékoztatta az újságírókat, hogy folyamatban van a városi kamerarendszer korszerűsítése is. Erről azt mondta, hogy a városi kamerarendszer korszerűsítését és bővítését két fázisban valósítja meg az önkormányzat. Első lépésként a meglévő kamerarendszer korszerűsítésére kerül sor, mely magába foglalja egy új, központi vezérlő szoftver beszerelését. Második lépésként a dunakömlődi és gyapai városrészt szerelik fel kamerával. 

 

Mint azt az alpolgármester kifejtette, a megújuló kamerarendszer jelentősen javítja majd a struktúra hatékonyságát és bővíti az éjszakai képalkotás eredményességét, ennek eredményeképpen, például a sötétedés beállta után is felismerhetőek lesznek a rendszámok.

A kamerák a rendőrséghez és a közterület-felügyelethez továbbítják majd a képeket.

- A beruházás költsége eléri a hetven millió forintot - jegyezte meg. 


Képünkön: az első kamerarendszer üzemi próbája a paksi rendőrség ügyeleti szobájában, 2011. szeptember 7-én. Megérett a korszerűsítésre. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter. +++

 


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű