Fejlesztési stratégia Mezőföldvíznél
Legfrissebb

- Nem indokoltak a változások az új blokkoknál

- Családbarát intézkedésekért kapott elismerést Paks

- Intézkedések Pakson, a Duna alacsony szintje miatt

- Karbantartás – másképpen

- Céggyűrű-átadó ünnepség

- Paks közterületeinek megújítása

- Családbarát Díj Paks Polgármesteri Hivatalának

- Költségvetés : három rekonstrukció is elindulhat

- Ismét politikai terepen a paksi bővítés ügye

- Húsz díjazott a buszkifestő rajzpályázaton

- Koszorúk – Aradért

- A térségben élők kaptak tájékoztatást a Paks II. projektről

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Fejlesztési stratégia Mezőföldvíznél

2018. február 02. 19:03:32  nyomtatási kép
 

Paks, 2018. február 2., péntek (PAKS-PRESS) - Az alapszolgáltatás rekonstrukciójáról, bővítéséről, a 2018-2021 közötti víziközmű fejlesztési stratégiájáról tartott szakmai napot Mezőföldvíz Kft. - A következő évtizedet meghatározó erőmű-beruházás elindulásához és a további városfejlesztési tervekhez első lépések között biztosítani kell az alapinfrastruktúrát – hangzott el tanácskozáson.   

 

A szakmai napon Bana János alpolgármester megnyitójában emlékeztetett arra, hogy a szolgáltatás rendszerének biztonságosan és megfelelő színvonalon kell ellátnia az induló erőmű beruházás, továbbá a városi lakóparkokkal, új utakkal, épületekkel bővülő igényeket.

 

Mezőföldvíz Kft. ügyvezető igazgatója víziközmű-fejlesztési irányelveinek ismertetése során elmondta: közel ezeroldalas tanulmány és az üzemeltetés során összegyűjtött adatok alapján három ágazatban vizsgálják a fejlesztési lehetőségeket: ivóvízellátás, szennyvíz-elvezetés és csapadékvíz-elvezetés. Az elemzés kiterjed a fogyasztószám növekedés miatt jelentkező plusz kommunális és ipari vízigényekre és a csúcsfogyasztási időszakokra képzett tartalékokra is.

- Mielőbb el kell indítani a borsócséplői kutak rekonstrukcióját és biztonságos kettős betáplálással kell összekötni az egyes zónákat. A Paks 2 bekötéshez és a város biztonságosabb ellátásához hálózatbővítésre és rekonstrukciókra is szükség van: ennek keretében elkerülhetetlen az ürgemezei kutak felújítása, a Dorogi úti víztisztító üzem teljes rekonstrukciója és bővítése – fogalmazott Csapó Sándor.

 

A tanácskozáson Horváth András városi főépítész a Helyi Építési Szabályzatot (HÉSZ) figyelembevéve azt hangsúlyozta, hogy a közművek fejlesztését a városfejlesztési prioritásokkal összhangban kell elvégezni. - Az jogos igény, hogy megfelelő kapacitással, szaktudással és helyismerettel is rendelkező szakemberek, szervezetek vegyenek majd részt a folyamatban.

Mint elhangzott, az érintett területek a Pollack Mihály utca – Gesztenyés u-i lakópark-fejlesztések, Ürgemezei szabadidős park, az elkerülő út nyomvonala, a Liget utcai lakópark építés, a Táncsics park, a volt konzervgyár területe, valamint a 6-os főút túloldalán a Duna-parton fekvő területek városszerkezetben betöltött szerepének újragondolása is szükséges.

 

A Mezőföldvíz Kft. szakági üzemvezetői az egyes területek 2018-2021 közötti fejlesztési javaslatait mondták el. Kovács Gábor vízüzem vezető az ivóvíz ellátási rendszer fejlesztési terveit ismertette, Köő-Gerzsei Csilla szennyvíz szakág üzemvezető szennyvízhálózati rendszer fejlesztési terveiről vázolta a szolgáltatói javaslatokat, Ritter András csapadék-, ár- és belvízvédelmi üzemvezető a csapadékelvezetési rendszer fejlesztési terveit vázolta.

 

A résztvevők egyetértettek abban, hogy a javasolt fejlesztések szükségesek a Paks 2. beruházás megvalósításához. - A Mezőföldvíz Kft. mérnöki, elemző, tervező munkával készül a beruházásra – mondták el, a tanácskozáson.

 

Képünkön: a tanácskozás résztvevői. +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű