Az LMP Tolna megyében: akár lehet atomerőmű is…
Legfrissebb

- E.ON-csoport fejlesztések

- Újra ifjú fizikusok a múzeum táborában

- Aszódi: a munkával a nyáron sem pihenünk

- Paks II.: létesítési engedélykérelem, atomenergetikai szakjogász képzés

- Nem lesz változás a tanév hosszában

- Népszavazáson utasították el Madocsán a kavicsbánya nyitását

- Paksi részvétellel holnap kezdődik a regatta Siófokon

- Balesetmentesen, biztonságosan és gazdaságosabban működik az RHK Kft

- Az atomerőmű azonnal képes a műszaki hibák elhárításra

- Teljesítménycsökkenés az 1. blokkon

- Az üzemanyag útját ismertették

- Az atomenergia fontos eszköz az éghajlatváltozás elleni küzdelemben

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Az LMP Tolna megyében: akár lehet atomerőmű is…

2018. február 17. 07:54:48  nyomtatási kép
 

Szekszárd, 2018. február 17., szombat (PAKS-PRESS) – Dömötörné Solymár Orsika a Lehet Más a Politika (LMP) jelöltje a Tolna megyei 3. számú választókerület országgyűlési képviselő-jelöltje, akit pénteken mutatott be Hadházy Ákos, az LMP társelnöke Szekszárdon, a Paks-Press helyi tudósítójának, miután más újságíró nem ment el a tájékoztatóra.

 

Szepesi László, a Paks-Press tudósítója jelenti:

 

Tolna megyében, az LMP országgyűlési képviselőjelöltjei az 1-es, szekszárdi körzetben Hadházy Ákos, az LMP társelnöke, a 2-es, Dombóvárban dr. Knetz István tanár, a 3-as, paksi körzetben Dömötörné Solymár Orsika a jelölt.

 

Dömötörné bonyhádi születésű tanár, a kajdacsi és a györkönyi általános iskolában dolgozik. Feladatának tekinti a szegénység elleni küzdelmet, a helyi közösségek életben tartását, az elvándorlás megállítását. Elmondta, nem csak a paksiakat, hanem a választókörzet másik 34 településének lakóit is szeretné képviselni.

 

Pakssal kapcsolatban természetesen szóba került az atomerőmű is, amelyről elmondták, a jelenlegi blokkokat élettartamuk végéig mindenképpen kell működtetni.

Az LMP arra is kész lenne, hogy átgondolja az új blokkok építéséről kialakított véleményét, ha látnák azokat, a számításokat, amelyek bizonyítanák azok megtérülését, csak, mint fogalmaztak, „ezek ma még titkosak”.

 

„Meggyőződésünk, hogy a kormány az új blokkokat nem akarja megépíteni, csupán elkészíttetné azt a hatalmas kibetonozott gödröt, amelybe a blokkok kerülnének”- mondták el.  

 

Szóltak arról is, hogy „az erőműben koncentrálódott hatalmas szakmai tudást kiválóan hasznosíthatnák, ha majd az elektromos energiát megújuló energiák felhasználásával termelnék” – fogalmaztak.


Képünkön, balról, jobbra: Dömötörné Solymár Orsika, Hadházy Ákos, dr. Knetz István. A szerző felvétele. +++




FACEBOOK

Paksi Atomerőmű