Süli János: aki akar, megtalál
Legfrissebb

- Süli János miniszter a fejét fogta

- Muszorgszkij: Egy kiállítás képei - mesében

- Közmeghallgatás, költségvetés, menhely, közlekedés

- RHK Kft: felelősségteljes megoldások a hulladékkezelésben

- Franciaország és Magyarország nukleáris megállapodásokat kötött

- Bursa Hungarica, karácsonyi csomag, tűzifa

- Védelmi gyakorlat a Paksi Atomerőműben

- Az InnoEnergy stratégiai partnere lett az MVM

- Megdőlt a hazai áramfogyasztási rekord

- Meghalt Hirt Ferenc, a Fidesz-KDNP frakció tagja

- Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

- A Paks II: Magyarországnak nincs hiteltartozása

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Süli János: aki akar, megtalál

2018. február 17. 20:41:34  nyomtatási kép
 

Dunaföldvár, 2018. február 17., szombat (PAKS-PRESS) – Miniszteri feladataim elvégzése mellett képviselőként majd ugyanúgy elérhető leszek, mint eddig, most is járom a településeket, meghallgatom és figyelembe veszem az emberek véleményét – mondta el Süli János tárca nélküli miniszter egy lakossági fórumon Dunaföldváron, szombaton.

 

- A munkámat határozottabban leszek képes elvégezni a térség választóinak felhatalmazásával, bizalmával, egyéni képviselőként jobban tudom majd az emberek véleményét a Parlamentben, a politikai térben is tolmácsolni – jelentette ki. Hozzátette, „aki meg akart találni, eddig is megtalált, ez később sem lesz másképpen”.

 

Több, mint száz ember hallgatta meg Süli Jánost, a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselő-jelöltjének tájékoztatóját, Dunaföldváron. Kérdésre válaszolva megerősítette, hogy ugyanúgy elérhető most is és a jövőben is az lesz, mint minden más politikus. Mint mondta, hogy a fogadónapok mellett, fórumokat is működtetnek majd. 

Úgy fogalmazott, hogy itt a lakosság támogatása, az nem olyan, mint aki listáról jut be a Parlamentbe, mert a körzet embereinek véleménye, támogató magatartása egyben annak a közös érdeknek is a képviselete, hogy az atomerőmű bővítése, a térség fejlődését is magával hozza.

 

- Nemcsak az országot tudjuk majd olcsó árammal ellátni, hanem az egész régió helyben is haszonélvezője lesz mindannak, amit képviselek – mondta el.  

 

- Sokan támadnak politikai okokból, vagy más meggondolásból, de érdemes megnézni, hogy most is járom a vidéket, hány képviselő-jelölt lesz az, aki végig jár minden települést, mint ahogyan ez most is történik. Eddig is, több mint negyven községgel, kisebb nagyobb várossal, azok vezetőivel voltam kapcsolatban, a további húsz település sem marad ki – tette hozzá.

 

Dunaföldváron az emberek arról kérdezték Süli Jánost, hogy mi lesz az utakkal, az emberek megélhetésével, kapnak-e munkát, mi lesz a mezőgazdasággal, a termények értékesítésének lehetőségével. Úgy válaszolt, hogy a bővítés okán megjelenő kereslet kielégítése jó esélyt, és reményt adhat a mezőgazdasággal foglalkozó embereknek is, egyidőben javulhat a gépesítés, és fellendülhet a kereskedelmi szektor is.

 

Süli János, programja szerint a következő héten nyolc települést keres fel, az eddigi több mint féltucatnyi helyen szintén a munkahelyteremtés, elhelyezkedés lehetőségeiről kérdezték, úgyis, mint képviselőjelöltet, és úgyis, mint minisztert. Előadásaiban az erőműbővítés legfrissebb híreiről is tájékoztatta hallgatóságát. Úgy válaszolt, hogy a régióban jelentős fejlődés lesz, aki dolgozni akar, szinte mindenki kaphat majd munkát.  

 

Képünkön:

Külső kép: Puskás András dunaföldvári lakossal beszél Süli János, személyesen is jól ismerik egymást. 1985-ben Süli János még üzemvezető volt az atomerőműben, Puskás bácsi felügyelő volt a villamos osztályon, a munkát 73 évesen hagyta abba, mert nyugdíjasként is még visszajárt segíteni, egy-egy leállás alkalmával.

Belső kép: Süli János a lakossági fórumon beszél a dunaföldvári művelődési házban, 2018. február 17-én.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű