Alpolgármesteri magánadomány a Segítők Házának és a Katolikus Karitásznak
Legfrissebb

- Cím nélkül

- Paks-Dunakömlőd kerékpárút építés – szerződéskötés

- Felmentették tisztségéből Aszódi Attilát

- Továbbra is biztonságosak a hazai nukleáris létesítmények

- Városunk arca: védelem, szabályozás

- Kulcsszerepben az atomenergia

- Szabó Péter: a fejlődés látható éve lesz 2019

- Paks, városi szilveszter

- Karácsony után összeült a képviselő-testület

- Sikerrel zárult a karácsonyi cipősdoboz-akció

- Együttműködési megállapodás

- Gerjen a fejlődés útjára állt

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Alpolgármesteri magánadomány a Segítők Házának és a Katolikus Karitásznak

2018. március 08. 18:55:22  nyomtatási kép
 

Paks, 2018. március 8., csütörtök (PAKS-PRESS) – Paks alpolgármestere az általa felajánlott egy havi önkormányzati javadalmazásának felét, 125 ezer forint készpénzt ad át Molnár Imrénének, a Segítők Háza üzemeltetőjének. A húsvéti ünnepekre szánt adományának másik részét a paksi Katolikus Karitásznak adta át Kovács Sándor 2018. március 8-án.

 

Kovács Sándor alpolgármester a karácsonyi adományozás sikerét is figyelembe véve kívánta folytatni a segítő akciót, ezzel kapcsolatban hívott a további segítésre, de ezzel egy kicsit „alul” maradt a várakozásban.

Molnár Imréné, a Segítők Háza üzemeltetője az átadáskor azt mondta, a pénzadomány nagy segítség, élelmiszert vásárolnak és húsvéti játékokra is jut. A húsvéti ünnep előtt, nagycsütörtökön várja majd 95-100 család tagjait, a sátorban főznek is majd, és játszanak. Ebéd után tojásfestő verseny is lesz. 

Molnár Imréné kitért arra is, hogy a Segítők Háza jelenleg is szegény, kevés adomány érkezik, nagyon nagy örömmel fogadta az alpolgármesteri pénzadományt.

 

Jelentős összeg ez a mi költségvetésünkben, elsősorban a hajléktalanok igénylik a támogatást, sokszor az éhezést kerüljük el – mondta el az adomány átvételekor Pálmai Klára, a Katolikus Karisztásznál. Több hónapra is elegendő tartós élelmiszer-vásárláshoz segít bennünket – fogalmazott. Elmondta, rendszeresen tíz emberen segítenek, de vannak családok is, akiket igyekeznek ellátni.

A Katolikus Karitász ellátóképessége egy ideje nem változott, indokolt esetben tudnak segíteni pénzzel, ruhával.

 

Képünkön: Pálmai Klára, a Katolikus Karisztásznál veszi át a 125 ezer forintos pénzadományt Kovács Sándor alpolgármestertől, 2018. március 8-án.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++FACEBOOK

Paksi Atomerőmű