Paksi óvoda kapott idén Kincses Kultúróvoda címet
Legfrissebb

- Közmeghallgatás, költségvetés, menhely, közlekedés

- RHK Kft: felelősségteljes megoldások a hulladékkezelésben

- Franciaország és Magyarország nukleáris megállapodásokat kötött

- Bursa Hungarica, karácsonyi csomag, tűzifa

- Védelmi gyakorlat a Paksi Atomerőműben

- Az InnoEnergy stratégiai partnere lett az MVM

- Megdőlt a hazai áramfogyasztási rekord

- Meghalt Hirt Ferenc, a Fidesz-KDNP frakció tagja

- Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

- A Paks II: Magyarországnak nincs hiteltartozása

- Az atomenergia a stabil áramellátást szolgálja

- Atomenergia - a zöld energia világában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Paksi óvoda kapott idén Kincses Kultúróvoda címet

2018. március 20. 09:17:09  nyomtatási kép

Paks, 2018. március 20., kedd (PAKS-PRESS) – Az országban huszonhat, köztük a paksi Vörösmarty óvoda vehette át idén a Kincses Kultúróvoda címet,  az óvodai és a kulturális intézményrendszer együttműködésének erősítésére kiírt pályázat nyerteseit jutalmazták.

 

Míg tavaly 48, idén már 123 intézmény pályázott a Kincses Kultúróvoda címre, amelyet tavaly 12, idén 26 intézmény nyert el - mondta el Hoppál Péter kulturális államtitkár a hétfői budapesti díjátadón.

 

A harmadik alkalommal meghirdetett kiírás célja, hogy a kulturális tartalmak minél sokrétűbben épüljenek be az óvodák helyi, pedagógiai programjába, és az intézmények egyre tudatosabban vegyék igénybe a kulturális intézmények kínálta lehetőségeket.

 

Hoppál Péter kiemelte: hisznek abban, hogy minél korábban találkoznak a gyerekek a minőségi kultúrával, annál biztosabb, hogy ez később egy magasabb minőségű életet is eredményez.

 

"Ezzel a pályázattal megpróbálunk reflektort irányítani azokra az intézményekre, amelyek a nevelési programon felül vállalják, hogy plusz munkával fognak elérni különböző, a pályázatukban megfogalmazott eredményeket" - hangsúlyozta az államtitkár.

 

Hozzáfűzte: a három évig birtokolt cím mellé intézményenként 1,3 millió forintot kaptak a nyertesek.


Maruzsa Zoltán, az Emmi köznevelésért felelős  helyettes államtitkára méltatta az intézmények jelentkezéseiben szereplő innovatív és előremutató programokat, valamint kiemelte: a kiírók biztosak benne, hogy a pályázat és annak anyagi forrásai, az új programok megvalósulása mellett tovább fogják erősíteni az intézményekben eddig is rendelkezésre álló komoly szakmai munkát.


A nyertesek között van az idén - mások mellett –, a paksi Vörösmarty utcai óvoda.

 

A Paksi Napsugár Óvoda, Vörösmarty utcai Tagóvodájában német nemzetiségi nevelés keretében ismerkednek a gyermekek a német nyelv alapjaival, hagyományaival – mondta el az óvoda helyettes vezetője, Heszné Rauth Ildikó. Hozzátette, a kulturális értékeket már évek óta összekapcsolják az óvodai nevelési programmal. A kulturális intézmények, a múzeum pedagógiai, vagy a könyvtári kínálatból rendszeresen válogatnak, részt vesznek.

 

A pályázaton nyert 1,3 millió forint felhasználásáról azt mondta, újabb programtervet írnak, ebben olyan programokat is szerveznek, ahová neves előadókat hívnak majd meg.

A paksi belvárosi, Vörösmarty utcai óvodába mintegy száz gyermek jár.

 

Képünkön: Vörösmarty utcai óvoda gyermekei, a bábszínház előtt.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter. ) +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű