Véget ér a paksi bizonytalanság
Legfrissebb

- Lezárult a paksi atomerőmű tízéves biztonsági felülvizsgálata

- Megváltozhat az elkerülő út tervezett nyomvonala

- Szerződéskötés – az Ősz és a Völgy utca felújítására

- Paks II. a biztonságos áramellátás garanciája

- Szeptemberben indulhat a katolikus óvoda

- Továbbra is Paks termeli a legtöbb áramot

- Nincs fenntartható rezsicsökkentés atomenergia nélkül

- Paks II. az olcsó villamosenergia-termelés záloga

- Mintegy kétezer nevezés érkezett az Alkotó Energia pályázatra

- Külföldi nyelvi kurzus

- Tizenöt év alatt legalább 4000 megawatt pótlása szükséges

- Szerződés a Polgármesteri Hivatal energetikai korszerűsítéséről

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Véget ér a paksi bizonytalanság

2018. április 09. 15:11:07  nyomtatási kép


Paks, 2018. április 9., hétfő (PAKS-PRESS) - Szabó Péter Paks polgármestere, Süli János tárca nélküli miniszter, országgyűlési képviselő és Kovács Sándor a Fidesz paksi elnöke sajtótájékoztatón mondott köszönetet a választók bizalmáért, hétfőn.

 

A vasárnapi, országgyűlési képviselő-választáson elért eredményért mindenkinek szeretnénk köszönetet mondani, az elmúlt három hónapban végzett munkáért pedig külön köszönet jár helyi Fidesz szervezet tagjainak is – mondta Kovács Sándor. Hozzátette, a munkát tovább folytatjuk, és a következő erőpróbára is készülünk, amikor ismét polgármestert és képviselőket is választunk. Kiemelésre méltó, hogy politikai szervezetünk az utóbbi időszakban polgármester választást is nyert, a mostani képviselő-választás pedig arra is ráirányítja a figyelmet, hogy szervezet jó munkát végez – fűzte hozzá.

 

Szabó Péter polgármester szintén köszönetét fejezte ki a paksiaknak a nagyarányú részvételért, fontosnak tartotta, hogy a szavazás megerősítette: Paks jövője biztos kezekben van, a paksi bővítés feltétele is ennek. A vasárnapi döntés hosszú évtizedekre eldöntötte a város sorsát.

 

Süli János a magas részvételi arányról azt mondta, hogy a körzethez tartozó 34 település kiállt a választáson a paksi bővítés ügye mellett, amely az ország érdekeivel is megegyezik, csak úgy, mint helybeliek fejlődési lehetőségeivel. A következőkben az új Kormány tovább tudja vinni az ügyet, és egyben ezzel megszűnhet a beruházást körülvevő bizonytalanság is.

Látványos szakaszba léphet a munka, a felvonulási területen nyolcvan műtárgy valósul meg, út irodaépületek, betonkeverő üzemek létesülnek. Bekapcsolódhatnak a magyar és a helyi vállalkozások – tette hozzá.

 

Emlékeztetett rá, hogy 23 ezer közeli szavazat biztos hátteret biztosít a paksi bővítés végrehajtásához, a Parlamentben pedig a bővítés ellenzőit pedig figyelmezteti majd – amennyiben ez szóba kerül -, hogy a lakosság akaratával szállnak szembe.

 

Elhangzott a tájékoztatón, hogy a rendszerváltás óta első ízben van tényleges paksi képviselője a városnak, amely régi igénye volt a városlakóknak. Kovács Sándor annak a reményének adott hangot, hogy valóban megkezdődhet a város robbanásszerű fejlődése. – Remélhető, ahogyan Paks kiállt a kormány mellett, a továbbiakban a paksiak is számíthatnak Magyarország kormányára, és az ígért támogatást a város megkaphatja – jelentette ki.

Az ügyvivő kormányzati időszak alatt, a tényleges, várhatóan május vége felé hivatalba lépő kormány megalakulása előtti, jelenlegi időszakban az atomerőmű bővítéséért felelős minisztérium folytatja a már eddig elkezdett munkát, a már felállt szervezet tovább dolgozik – tette hozzá Süli János. Rövidesen várható, hogy megjelennek a befektetők, miután a hírekre reagáló, érzékeny gazdaság is most már biztos jövőkép előtt áll – mondta el.

 

Szabó Péter arra is utalt a tájékoztatón, hogy a város és a Paks II. Zrt. között is folyamatos marad az egyeztető munka, szerdán az államtitkársággal újabb egyeztetés következik, aktuális kérdésekről. Folytatódnak az úthálózatok megerősítése, fejlesztése – mondta el ebben a témában is. +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű