Pályázat hőszigetelésre, fűtéskorszerűsítésre és nyílászárócserére
Legfrissebb

- Ulbert Sándor: amit lehet, megteszem

- Az új lakatokat is ki kellene nyitni

- A negyven százalékot is meghaladta júniusban az áramimport

- Liget utca: várakozó álláspontok

- Orbán Viktor és Putyin a paksi atomerőmű projektről is tárgyalt

- Süli János közleménye az Európai Unió Bíróság döntéséről

- Tolna megyében 35 kilométer hosszan épülnek kerékpárutak

- Rövidesen beszüntetheti az adást a Fortuna rádió

- Polgármesteri, alpolgármesteri adomány a Vöröskeresztnek

- Süli János: Az új blokkok határidőre elkészülnek

- Süli János felel az európai uniós szakmai koordinációért is

- Ulbert Sándor a Fidesz-KDNP közös jelöltje

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Pályázat hőszigetelésre, fűtéskorszerűsítésre és nyílászárócserére

2018. április 24. 16:03:17  nyomtatási kép
 

Paks, 2018. április 24., kedd (PAKS-PRESS) – Pályázati úton igényelhető az energia-megtakarítást eredményező beruházások önkormányzati támogatása, a hagyományos és az iparosított technológiával épült lakások tulajdonosai, tulajdonosi közösségei 2018. június 7 –e reggel nyolc órától tizenhat óráig nyújthatják be pályázatukat. A pályázati keretösszeg 50-50 millió forint.

 

A pályázattal kapcsolatban Szabó Péter polgármester és Misóczki Anikó pályázati osztályvezető tartott sajtótájékoztatót, kedden.  

 

Paks Város Önkormányzata Képviselő-testülete jóváhagyta a hagyományos és az iparosított technológiával épült lakások tulajdonosai, tulajdonosi közösségei energia-megtakarítást eredményező beruházásainak önkormányzati támogatását, mondta el Szabó Péter polgármester. Hozzátette, hogy a pályázati keretek szükség esetén átcsoportosíthatók, tekintettel arra, hogy a „paneleknél” egyre csökken a korábbi lehetőségek alapján az igény. Azt is elmondta, hogy a pályázat érvényes a megújuló energiákhoz szükséges beruházásokra, hagyományos fűtési technológiákra is. A gázkonvektorok esetében kondenzációs berendezésekre lehet pályázni.

 

Misóczki Anikó a tájékoztatón elmondta, hogy a támogatási összeg az adott helyrajzi számra érvényes, elsőéves pályázat figyelembevételével történik, az akkor hatályos összeg maximumát veszik figyelembe. Aki kihasználta a keretet, 15 évig nem nyújthat be új pályázatot. A jogosultságot az ingatlanokat lakcímkártya alapján azonosítják. A lakcímen rokonok is lakhatnak, a jogosultság ebben az esetben is érvényes. Az elnyert összeg vissza nem térítendő támogatás. 

 

Pontosították az értékelés, elbírálás menetét is. A támogatás a következő év november 30-ig használható fel.  

Az önkormányzati támogatás mértéke főszabályként az elszámolható költségek figyelembevételével a beruházás bruttó költségének legfeljebb a fele, de családi házak maximum 500 ezer forint, társasházi lakásoknál több cél esetén maximum 700 ezer forint lehet.  +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű