Élelmiszermentő program indult Pakson
Legfrissebb

- Cím nélkül

- Paks-Dunakömlőd kerékpárút építés – szerződéskötés

- Felmentették tisztségéből Aszódi Attilát

- Továbbra is biztonságosak a hazai nukleáris létesítmények

- Városunk arca: védelem, szabályozás

- Kulcsszerepben az atomenergia

- Szabó Péter: a fejlődés látható éve lesz 2019

- Paks, városi szilveszter

- Karácsony után összeült a képviselő-testület

- Sikerrel zárult a karácsonyi cipősdoboz-akció

- Együttműködési megállapodás

- Gerjen a fejlődés útjára állt

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Élelmiszermentő program indult Pakson

2018. május 03. 11:21:55  nyomtatási kép
 

Paks, 2018. május 3., csütörtök (PAKS-PRESS) –  Pékáruk, zöldség- és gyümölcs szerepel elsősorban abban az élelmiszermentő programban, amelyet a paksi önkormányzat és a Paks Kistérségi Szociális Központ indít el, a rászorulók egy évben akár tízmilliós nagyságrendben juthatnak ezekhez a termékekhez – hangzott el a Városházán tartott sajtótájékoztatón, csütörtökön.

 

Szabó Péter Paks polgármestere újságírók előtt elmondta: a május 3-ától, előreláthatóan 2020-ig kötött szerződés alapján az Élelmiszerbank és Paks Kistérségi Szociális Központ megyezett abban, hogy a Tesco áruháznál a polcokról leszedett, de még fogyasztható minőségű élelmiszereket összegyűjtik és szigorú számadás mellett a Paks és a térség rászorulói között, munkanapokon kiosztják.  Napi 200 kg. mennyiség mentéséhez az önkormányzat egy szállító járművet és gépkocsivezetőt négyórás munkakörben biztosít.

 

Borbás László az elmondottakhoz hozzátette, az élelmiszerek kiosztásában a családsegítő munkatársak és karitatív szervezetek is részt vesznek. A hátrányos helyzetű családoknak még aznap kiosztják az élelmiszereket, egyelőre harminc családot hívnak be, de ez a kör tovább bővülhet. – Szükség lesz a paksi kistérségi önkormányzatok együttműködésére is – fűzte hozzá a Paks Kistérségi Szociális Központ igazgatója.

 

Borbás László sajnálatosnak nevezte, hogy eddig ilyen mértékű és értékkel bíró élelmiszer ment veszendőbe. Kitért arra is, hogy a karitatív munka eddig is megjelent a szervezetnél, az élelmiszermentés újabb szervezettséget is igényel, a feladatot a rövid, pár hónapos próbaidő után mindenképpen képesek megoldani, a későbbiekben, a mentett élelmiszerek köre bővülhet. 


A klienskör összességében elérheti majd a két-háromszáz családot is a paksi térségben. +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű