Atomexpo 2018, Szocsi
Legfrissebb

- Suzuki Barta: tízmilliókat fizetünk a város költségvetésébe

- Önkormányzat, nagyadózói fogadás

- Paks II.: sikeres bírálatra készülnek

- Süli János miniszter ünnepi beszéde Borjádon

- Szabó Péter: sikeres várost építünk

- Átadták a Paksi Atomerőmű újságírói díjait

- Az elkerülő út sok fejtörést okoz

- Rövidesen elkezdi idei országjáró körútját a Paks II.

- A tiszta, okos és megfizethető energiára alapoz az új nemzeti energiastratégia

- Új feketególyapár foglalta el a bekamerázott gemenci fészket

- Letartóztatásba helyezték a szekszárdi kislány megölésével gyanúsított férfit

- Egy 19 éves férfit gyanúsítanak a szekszárdi kislány megölésével

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Atomexpo 2018, Szocsi

2018. május 11. 20:40:13  nyomtatási kép
 

Paks, 2018. május 11., péntek (PAKS-PRESS) – Az „ATOMEXPO 2018”, Jubileumi X. Nemzetközi Fórumot május 14 és 16 között tartja meg a szervező Roszatom, az olimpiát is rendezett  Szocsiban, a Média Centerben. A nagyszabású nemzetközi atomerőműves seregszemlén vasárnap és hétfőn részt vesz Süli János, a magyar atomerőmű kapacitásfenntartásáért felelős tárca nélküli miniszter, jelen lesz két államtitkára, továbbá a Paks II. Atomerőmű Zrt. vezető munkatársai. 

 

Mint ismeretes 2017-ben, Moszkvában tartották meg az ATOMEXPO-t, a nukleáris energia békés célú felhasználásának legnagyobb kiállítási platformját, az idei találkozó abban lesz több a tavalyinál, hogy Szocsiban az első, ATOMEXPO Díjkiosztót tartanak azon országoknak, amelyek az emberiség javára történő nukleáris ipar és energia a fejlesztéséhez jelentősen hozzájárultak.

 

Az atomenergia-ipar, következő fóruma a legnagyobb kiállítási és üzleti helyszín a világban, a fórumon elhangzó előadások segítenek abban, hogy előmozdítsák a nemzetközi együttműködés fejlesztését az Orosz Föderáció a latin-amerikai országok, Ázsia-csendes-óceáni, Afrika, Közép- és Kelet a nukleáris energia területén Európában, hogy megvitassák az orosz javaslatokat nemzeti energia programok területén. A résztvevők áttekintik és megbeszélik az aktuális kérdéseket atomenergiára vonatkozó trendek további fejlesztésében.

 

A fórum hagyományosan a nukleáris ipar, vezető orosz és a külföldi cégek, vállalati vezetők, nemzetközi vállalatok, szakértők terepe, a részvétel előmozdítja az üzleti érdekek ösztönzését a nukleáris piacon, és ösztönzi a vállalatok továbbfejlesztését is.

 

Alexej Likhacsev a Rosztatom energetikai konszern miniszteri rangban lévő vezetője, a 2018-as Atomexpo köszöntőjében a szervezet honlapján azt írta, a platform, vonzó és konstruktív párbeszéd számára nyit lehetőséget a jelentősebb nukleáris vállalatok vezetőinek, kormányzati szerveknek, nemzetközi szervezeteknek és vezető szakértőknek. Kitért arra is, hogy ma, a globális partnerségek és innovációk kulcsfontosságúak az atomenergia-ipar legfontosabb kihívásainak megoldásához.

 

Az atomenergia jelenti az energiabiztonságot és az ellátás stabilitását, miközben megőrzi a környezeti fenntarthatóságát is. Hozzátette, az ATOMEXPO Nemzetközi Fórum tizedik évfordulóját a "Globális partnerség - közös siker" mottója jegyében rendezik meg.

 

A jubileumi expo napirendje bővelkedik eseményekben, egy különálló területen foglalkoznak majd a digitalizálással kapcsolatos kérdésekkel. Ugyancsak újdonságnak számít, hogy a jelen lesz a Roszatom közös nukleáris energiagazdálkodási iskolája és a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség a NAÜ is.


A magyar delegáció szombaton reggel indul Szocsiba. +++


Képünkön: Alexej Likhacsevnek, a Rosztatom vezérigazgatójának köszöntője a 2017-es, moszkvai Atomexpón. 

Fotó: PAKS-PPRESS/ Kiss G. Péter. +++FACEBOOK

Paksi Atomerőmű