Hazajön az Atomexpo Díjas tájékoztató kamion
Legfrissebb

- Suzuki Barta: tízmilliókat fizetünk a város költségvetésébe

- Önkormányzat, nagyadózói fogadás

- Paks II.: sikeres bírálatra készülnek

- Süli János miniszter ünnepi beszéde Borjádon

- Szabó Péter: sikeres várost építünk

- Átadták a Paksi Atomerőmű újságírói díjait

- Az elkerülő út sok fejtörést okoz

- Rövidesen elkezdi idei országjáró körútját a Paks II.

- A tiszta, okos és megfizethető energiára alapoz az új nemzeti energiastratégia

- Új feketególyapár foglalta el a bekamerázott gemenci fészket

- Letartóztatásba helyezték a szekszárdi kislány megölésével gyanúsított férfit

- Egy 19 éves férfit gyanúsítanak a szekszárdi kislány megölésével

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Hazajön az Atomexpo Díjas tájékoztató kamion

2018. május 14. 21:17:10  nyomtatási kép
 

Paks, 2018. május 14., hétfő (PAKS-PRESS) – Paksra, hazalátogat az atomerőművet és az új blokkokat népszerűsítő, magyarázó interaktív tájékoztató kamion, mert jelen lesz a május 19-én paksi Város Napja című rendezvényen.

 

Az Atomexpo Díj pályázaton oklevéllel ismerték el május 14-én, a társadalmi kommunikáció kategóriában a Paks II. Atomerőmű Zrt. interaktív tájékoztató kamion pályázatát, az elismerést hétfőn este adták át Szocsiban.

 

A díjátadó gálán Alekszej Lihacsov, a Roszatom vezérigazgatója elmondta, a Roszatom orosz atomenergetikai állami konszern az idén először hírdetette meg hagyományteremtő szándékkal az Atomexpo Díjat, amelyet annak a pályázatnak ítélik oda kategóriánként, amelyik a legtöbbet tette az atomenergetikai ipar fejlődéséért, az atomenergiának az emberiség szolgálatában történt alkalmazásért.

 

Mint az korábbról ismeretes, az atomenergiát bemutató interaktív tájékoztató kamion 2009 októbere óta járja az országot, annak idején a Baranya megyei Bodáról indult országjáró körútjára. Azóta Magyarország minden, ötezer főnél nagyobb lélekszámú településén járt a kamion. Mindösszesen több mint 300 ezer vendéget fogadott.

 

2017 júniusában indult újra körútra. 2017-ben nyolc nyári fesztiválon közel 18 ezer fő volt kíváncsi rá, 2017-ben júniustól decemberig összesen mintegy 37 ezer látogatója volt. Csak a VOLT fesztiválon több mint 3000-en voltak kíváncsiak a kamionra tavaly, ez átlagosan naponta több mint 500 főt jelentett – erről Mittler István, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója beszélt a Fortuna rádió műsorában.

 

A nagy érdeklődésre tekintettel a kiállítás idén is felkeres nyolc, nagy magyarországi zenei és kulturális fesztivált, elsőként majd a VOLT Fesztivált június 26-30. között.

 

Az idei esztendő első negyedévében Zala, Vas és Győr-Moson-Sopron megye 5000 főnél nagyobb lélekszámú településeit kereste fel a jármű, májustól Budapesten tartózkodik. Az országjáró körúton naponta átlagosan 250 látogató keresi a kiállítást.

 

Pakson a tájékoztató kamion a Táncsics parknál, az uszodához vezető bekötőúton 10-16 óráig várja az érdeklődőket. 

A Paks II. Zrt. a jól ismert interaktív lehetőségek és eszközök mellett rendhagyó programokkal is várja a családokat: a szieszta-szigeten babzsákok, függőágyak biztosítják a kényelmet, a legkisebbeket pedig többek között memória-játék, puzzle, színező várja majd, valamint a Paks II. Zrt. egy 30 fős csapattal részt vesz a halászléfőző versenyen is. +++
FACEBOOK

Paksi Atomerőmű