Szeptember elején lehet új képviselő Pakson
Legfrissebb

- Közmeghallgatás, költségvetés, menhely, közlekedés

- RHK Kft: felelősségteljes megoldások a hulladékkezelésben

- Franciaország és Magyarország nukleáris megállapodásokat kötött

- Bursa Hungarica, karácsonyi csomag, tűzifa

- Védelmi gyakorlat a Paksi Atomerőműben

- Az InnoEnergy stratégiai partnere lett az MVM

- Megdőlt a hazai áramfogyasztási rekord

- Meghalt Hirt Ferenc, a Fidesz-KDNP frakció tagja

- Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

- A Paks II: Magyarországnak nincs hiteltartozása

- Az atomenergia a stabil áramellátást szolgálja

- Atomenergia - a zöld energia világában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Szeptember elején lehet új képviselő Pakson

2018. május 29. 10:20:41  nyomtatási kép

 

Paks, 2018. május 29., kedd (PAKS-PRESS) - Magyarné Nagy Edina halála miatt a Helyi Választási Bizottság a május 28-án megtartott ülésén 2018. szeptember 2. napjára kitűzte az időközi önkormányzati képviselő-választást a paksi 02. számú egyéni választókerületben és kitűzte annak határnapjait – tájékoztatott dr. Blazsek Balázs címzetes főjegyző, a választási iroda vezetője, kedden, a Városházán.

 

A választáshoz szükséges jelöltállításhoz az ajánlások számát is meg kell határozni, az erről hozott döntést 2018. július 9.-én közlik. A választásról az érintett választókerületben lakó választópolgárok a Nemzeti Választási Irodától kapják meg az értesítőt 2018. július 16-ig – mondta el az irodavezető. Ismertette, hogy a választási kampányidőszak 2018. július 14-től a szavazás napján 19 óráig tart, jelöltet állítani 2018. július 30-án 16 óráig lehet. Jelöltet a politikai pártok, jelölőszervezetek állíthatnak, de lehet egyéni jelölt is a listán.

 

A szavazás 2018. szeptember 2-án 6 és 19 óra között lesz, a 3. szavazókörhöz tartozó választópolgárok esetében a Kincskereső Gyermekkönyvtárban, a 4. szavazókörhöz tartozó választópolgárok esetében a Polgármesteri Hivatalban.

 

Mint az korábbról ismeretes, az óváros, a polgármesteri hivatal környékét jelentő területen, az egyéni választókerületben, az utolsó szavazás alkalmával 2014-ben, összesen 495 voksot adtak le a választásra jogosultak, Ulbert Sándor ekkor 12 vokssal veszített Magyarné Nagy Edinával szemben. Ulbert Sándor óvási jogával nem élt.

 

Magyarné Nagy Edina halálával a képviselői hely betöltetlen, képviseleti jogait a többi képviselő egyetemesen látja el, feladatait, a bizottsági munkában betöltött szerepét egyelőre nem gyakorolják, az új képviselő érkezésekor a bizottsági struktúrák változhatnak.

 

A választópolgárok és az érdeklődők az időközi önkormányzati választással kapcsolatban a www.paks.hu/onkormanyzat/valasztasok oldalon és a Helyi Választási Irodában, továbbá általános kérdésekben a www.valasztas.hu oldalon tájékozódhatnak.

 

Képünkön: képviselői eskütétel a Városháza nagytermében, 2014. október 20-án. Balról az első helyen Magyarné Nagy Edina, a paksi 02. számú egyéni választókerület képviselője.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű