Önkormányzat: költségvetés, kitüntetések
Legfrissebb

- Suzuki Barta: tízmilliókat fizetünk a város költségvetésébe

- Önkormányzat, nagyadózói fogadás

- Paks II.: sikeres bírálatra készülnek

- Süli János miniszter ünnepi beszéde Borjádon

- Szabó Péter: sikeres várost építünk

- Átadták a Paksi Atomerőmű újságírói díjait

- Az elkerülő út sok fejtörést okoz

- Rövidesen elkezdi idei országjáró körútját a Paks II.

- A tiszta, okos és megfizethető energiára alapoz az új nemzeti energiastratégia

- Új feketególyapár foglalta el a bekamerázott gemenci fészket

- Letartóztatásba helyezték a szekszárdi kislány megölésével gyanúsított férfit

- Egy 19 éves férfit gyanúsítanak a szekszárdi kislány megölésével

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Önkormányzat: költségvetés, kitüntetések

2018. május 31. 06:08:40  nyomtatási kép
 

Paks, 2018. május 31., csütörtök (PAKS-PRESS) – Több, mint huszonöt napirendet tárgyalt Paks Önkormányzata 2018. május 30-án. Elfogadták a közbiztonság helyzetéről szóló beszámolót, megvitatták a költségvetés tervezésének részleteit, továbbá kitüntetésekről döntöttek. A Deák Ferenc-Díjat ebben az évben Vassné, Skerbanitz Katalin, a Pongrácz Sándor kitüntetést dr. Mészáros Zsuzsanna veheti át.

 

Pakson nyugalom van, országos viszonylatban a béke szigetét jelenti – fogalmazott Szabó Péter polgármester annak okán, hogy közbiztonság helyzetéről beszámoltak rendőrség, a vízi rendőrség, polgárőrség, a katasztrófavédelem, a mezőőrség vezetői.

 

A testület a múlt évi költségvetésről szóló beszámoló elfogadta, ugyanakkor a 2018 évre szóló pénzháztartást módosították, ekörül azonban nézeteltérés történt, miután a jogi, ügyrendi és pénzügyi bizottság nem támogatta az előterjesztést. Bana János alpolgármester kifogásolta, hogy a bizottság tagjai közül többen „tartózkodtak”, szavai szerint vagy igennel, vagy nemmel kell dönteni pénzügyekben. 

Horváth Zoltán a bizottság elnöke azzal érvelt, hogy a beruházásokat nem ellenzik, tudják, hogy szükség van rájuk, de a következő évre is áthúzódó, tervezett kiadások erőteljesen terhelnek, és a kormánnyal kötendő támogatási szerződés „bizonytalan”, vagyis a pénzügyi fedezet a milliárdos kiadásokra, nem áll rendelkezésre.

 

- Az önkormányzatnak hosszabb távra kell gondolnia, az átfutási idők nem teszik lehetővé a mindössze 12 hónapban való gondolkozást – mondta el válaszában Kovács Sándor alpolgármester, aki felidézte, hogy 1,2 MRD összegben az 27 komfortnövelő beruházást indítottak el, és 26 felújítás van útban. A kormánnyal kötendő megállapodásról azt mondta, nincsenek kétségek afelől, hogy az atomerőműves fejlesztés okán a város a pénzekhez hozzájut.

 

Régi adósságokról is szó van, érvelt Szabó Péter polgármester is. Ezek között említette a lakótelep központi parkjának teljes körű, továbbá a Csengey Dénes Kulturális Központ rehabilitációját, a Duna-partot, az Életfa idősek otthonát. A tervezett, erőműépítéssel összefüggő beruházások okán Helyi Építési Szabályzatot módosítottak, kiemelt fejlesztési területek sorsáról döntöttek.

 

A tehermentesítő úttal kapcsolatban Szabó Péter elmondta, hogy a nyomvonal módosításáért 205 aláírással, lakossági kérést nyújtottak be, miután ez nem önkormányzati beruházás, az illetékes Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt-hez továbbítják a beadványt.

 

Salgótarjánnal együttműködési megállapodást köt a város a smart city program gazdaságosabbá tétele érdekében, ez várhatóan csütörtökön történik, mondták el a tanácskozáson.

 

Végezetül, zárt ülésen döntöttek kitüntetések odaítélésről. A Deák Ferenc-Díjat ebben az évben Vassné, Skerbanitz Katalin, a Pongrácz Sándor kitüntetést dr. Mészáros Zsuzsanna veheti át. +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű