Rendeletek, támogatások, személyi kérdések az önkormányzat ülésén
Legfrissebb

- Süli János: engedélyezhető tervek készülnek

- A követendő európai példa: Paks II.

- A Magyarországi nemzetiségek bizottságát tájékoztatták

- Százmilliós vízelvezetés-beruházás készült el Nagydorogon

- Mezőföldvíz Kft: az önkormányzatoknak a zsebükbe kell nyúlniuk

- Nem veszélyezteti a paksi erőművet a Duna alacsony vízállása

- Nukleáris reneszánszról kell beszélnünk

- Tervezett karbantartás az egyes blokknál

- Új óvoda és bölcsőde épül Gerjenben

- Nukleáris energetikai csúcstalálkozó

- Megkezdődött a Városháza energetikai felújítása

- Vállalkozói parkot létesít az önkormányzat

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Rendeletek, támogatások, személyi kérdések az önkormányzat ülésén

2018. június 27. 19:33:32  nyomtatási kép


Paks, 2018. június 27., szerda (PAKS-PRESS) – A paksi képviselő-testület elhalasztotta az érdemi döntést a tervezett Liget utcai lakópark lakásszámának ügyében, ettől még bőven tárgyaltak róla a grémium mai rendkívüli ülésén. Ezen felül számos napirendet tárgysorozatba vettek, és személyi döntést is hoztak a Telepaks Kht. vezetői posztjával kapcsolatban.


A testületi ülés után tartott sajtótájékoztatón a polgármester úgy fogalmazott, hogy a Liget utcai lakópark ügyben a két övezeti határ közül az egyiket a testület megszüntette, a partnerségi vélemény figyelmebevétel. Más döntés most nem született. Érkezett másik partnerségi vélemény is, tudniillik, a lakosság egy része által beadott lakásszám növelés elleni tiltakozásként, de ez nem volt a mai ülés döntései között. Ezt a partnerségi véleményt most ezért utasították el, mert nem szerepelt a napirendek között. – Ettől még partnerségi vélemény marad, egy későbbi időpontban – tette hozzá Szabó Péter.


A testületi ülésen a több más vélemény között dr. Blazsek Balázs címzetes főjegyzőtől elhangzott, hogy az önkormányzatnak arra is tekintettel kell lennie, hogy a beruházók elállhatnak a szándékaiktól, ha az önkormányzat ötletszerűen változtatja a véleményét, engedélyezési hajlandóságát.


A szakértői vélemény úgy fogalmaz, hogy a 88 lakás helyett 125 lakás is megépíthető. A több lakásra azért lenne szükség, mert ide költözhetnének a majdani Paks II. „fehérgalléros” munkatársai, és szükség van olyan területre, ahonnan a beruházás, illetve létesítmény hamar elérhető lesz. Szabó Péter azt mondta, amikor a testület „odaérkezik”, hogy döntenie kell, hogy a több vagy a kevesebb lakás épüljön meg, a lakosság véleményét is figyelembe veszik. Ettől függetlenül más, az előbbi érdekek is megjelennek majd.


Az önkormányzat ismét módosította a költségvetési rendeletét, a református iskola étkezdéjének felújítását támogatják, a volt iskola 20 millió forintot kapott most a felújításhoz. A Pollack Mihály utcánál építendő lakóparkhoz a záportározót kívánnak építeni, ehhez kiemelt fejlesztési területet hoztak létre.


További költségvetési döntésekhez tartozik, hogy a gyógyászati központhoz egy fő műszaki létszámkeret-bővítést engedélyeztek, továbbá két gyermekorvos hiányzik a rendszerből, ehhez és asszisztenciájukhoz is a pénzügyi forrásokat biztosítani kell. A paksi egészségügy másik gondja, hogy két fogorvosi körzet is eddig csak helyettesítéssel volt megoldott, most a helyettesítő orvosok előszerződésének megkötését vállalta a testület.


Személyi kérdésekben a tervezett két döntés közül csak egy született. A mára tervezett múzeumigazgatói pályázatról azért nem döntöttek a képviselők, mert dr. Váradiné Péterfi Zsuzsanna további kinevezéséhez az államtitkári hozzájárulást jelentő aláírás nem érkezett meg a testületi ülés kezdetéig, jóllehet, a testület elviekben áldását adta rá. A Telepaks Kht ügyvezetőjének, Dallosné Feth Szilviának további öt évre szavaztak bizalmat a képviselők.


A testület ülésén Barnabás István, külkapcsolatokért felelős alpolgármester elmondta, pénteken tizenegy tagból álló delegáció érkezik a blues-fesztiválra Galántáról. Szombaton írják majd alá a Makovecz templomban a húszéves testvérvárosi kapcsolatot megerősítő és meghosszabbítandó szerződést. +++
FACEBOOK

Paksi Atomerőmű