A paksi bővítés jelentőségéről beszélt Süli János Tusnádfürdőn
Legfrissebb

- Rezsicsökkentés – igénybejelentés az önkormányzatnál

- A Malomhegy komfortzónája

- Szent Istvántól tanulhatunk

- A megújulók nem adnak rendszer-biztonságot

- Nem lesz kavicsbánya Madocsán

- Új vezérigazgató a Paksi Atomerőmű élén

- A Malomhegyen nincsenek rejtélyek

- A magyar természet szépségei – gyermekszemmel

- Nemzetközi rézfúvós napokat rendeznek Pakson

- A mezőgazdaságnak is szüksége van az olcsó energiára

- Hőség: csökken a paksi atomerőmű hatásfoka

- Jutalomban részesültek a Kereszt utcában szolgálatot teljesítő rendőrök

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


A paksi bővítés jelentőségéről beszélt Süli János Tusnádfürdőn

2018. július 27. 18:17:54  nyomtatási kép

 

Tusnádfürdő, 2018. július 20., péntek (PAKS-PRESS) – Az áramellátás nemzetstratégai kérdés, egyszerre jelenti a függetlenség garanciáját és az ellátásbiztonságot - mondta a paksi atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor Turizmus sátrában, pénteken.  

 

Süli János mindehhez hozzátette: Paks II. megépítése azért is nélkülözhetetlen, mert időjárástól független atomenergia nélkül hazánkban nincs garanciája a biztonságos áramellátásnak. Felidézte, hogy a közelmúltban volt olyan időszak, amikor az importáram aránya elérte az 57 százalékot. Ezt a kitettséget egy felelős kormány hosszabb távon nem engedheti meg magának – hangsúlyozta a miniszter.

 

Kitért arra is, hogy a Paks II. az alacsonyabb áramár miatt is fontos beruházás. Az új blokkok építése szakmai és nem politikai kérdés, bár a választásokon elért kétharmados eredmény annak tudatában született, hogy a kormány teljes mellszélességgel Paks II. mellett állt, továbbá utalt arra is, hogy a Hinkley Point C nevű atomerőmű építéséhez Európai Unió Bírósága helyben hagyta az Európai Bizottság vonatkozó határozatát, és hasonló döntésre számítunk mi is.

 

A világban jelenleg közel 60 atomerőművi blokk épül. A biztonságos, tiszta és olcsó atomenergia nélkülözhetetlen a versenyképesség növeléséhez – hangzott el a jó hangulati beszélgetésben, amelyen részt vett Csuday Balázs moderálása mellett Jenei András energiapolitikai tanácsadó, Basa György a MOL, Fazekas László az MVM képviseletében, valamint Lajtai Roland földgáz-piaci szakértő.

 

Forrás: Süli János/facebook +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű