Reichertshofen: erős testvérvárosi kapcsolat
Legfrissebb

- Suzuki Barta: tízmilliókat fizetünk a város költségvetésébe

- Önkormányzat, nagyadózói fogadás

- Paks II.: sikeres bírálatra készülnek

- Süli János miniszter ünnepi beszéde Borjádon

- Szabó Péter: sikeres várost építünk

- Átadták a Paksi Atomerőmű újságírói díjait

- Az elkerülő út sok fejtörést okoz

- Rövidesen elkezdi idei országjáró körútját a Paks II.

- A tiszta, okos és megfizethető energiára alapoz az új nemzeti energiastratégia

- Új feketególyapár foglalta el a bekamerázott gemenci fészket

- Letartóztatásba helyezték a szekszárdi kislány megölésével gyanúsított férfit

- Egy 19 éves férfit gyanúsítanak a szekszárdi kislány megölésével

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Reichertshofen: erős testvérvárosi kapcsolat

2018. augusztus 01. 17:02:03  nyomtatási kép

 

Paks, 2018. augusztus 1., szerda (PAKS-PRESS) - Reichertshofennel a harmincéves testvérvárosi szerződés megerősítésére készülünk. Erről is szó esett akkor, amikor az elmúlt hétvégén, polgármesterként első alkalommal tett látogatást Szabó Péter polgármester Reichertshofenben.

 

Michael Franken polgármester úr felkérésére Szabó Péter kézjegyével látta el a város Aranykönyvét, amelyben prominens személyek, egyházi vezetők, miniszterek, németországi és külföldi politikusok, partnervárosok képviselői kaptak helyet - közölte Csapó Ágnes külkapcsolati és rendezvényszervezési referens, szerdán.

 

A paksi küldöttség látogatása során szó esett a jövőbeni tervekről is, 2019-ben a harminc éve megkötött testvérvárosi szerződés aláírására emlékezhetnek. Ugyanebben az évben a Reichertshofen Musikanten zenekar fennállásának 35. évfordulóját ünnepli majd. 

 

Az jubileumi évfordulón, az ünnepélyes szerződés megerősítésen kívül szívesen látják paksi alkotók munkáit egy reichertshofeni kiállítás keretében, valamint bővebb küldöttséget várnak jövőre Paksról, hiszen az itteni Roger Schilling Zenekar kiváló, baráti kapcsolatot ápol a német zenekarral, így ők is meghívást kaptak Reichertshofenbe.

 

A paksi küldöttség emlékező koszorút helyezett el a testvérvárosi kapcsolatok kialakításában kulcsszerepet betöltött, dunakömlődi származású Stenger Pál, valamint a testvérvárosi szerződést német részről aláíró egykor polgármester, Hans Hammerl sírjánál.

 

A paksiak minden évben részt vesznek a hagyományos Paarfesten is, amely a helyiek kiemelkedő kulturális eseménye, és paksi Város napjához hasonlóan a helyi egyesületek, a városvezetés és a meghívott vendégek, testvérvárosi delegációk felvonulásával kezdődik. (képünkön.)

 

Az ünnepélyes köszöntőt követően vette kezdetét a fesztivál, amelyet a két polgármester azzal nyitott meg, hogy egy szám erejéig közösen dirigálták az esten zenélő Reichertshofen Musikanten zenekart.

 

A paksi delegáció, látogatást tett az ingolstadti Audi–gyárban, valamint megismerkedett a Walchensee-ben működő vízierőmű működésével is. +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű