Szent Istvántól tanulhatunk
Legfrissebb

- E-taxik állnak forgalomba Pakson

- Tábor, Cseresznyésben

- Ösztöndíjprogramot indít a Paks II. Zrt.

- Süli János: hasznos tapasztalatok

- Miklósa Erika szabadtéri koncert Pakson

- Egy vendég, Moszkvában

- Tények az atomenergiáról – házhoz szállítva

- Gastroblues - Woodstock 50. évfordulója jegyében

- A Paks II. a létesítési engedélyre készül

- Paks, nem Csernobil

- Süli János tárca nélküli miniszter a Belarusz Atomerőműben

- Ifjú fizikusok az atomerőmű múzeumtáborában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Szent Istvántól tanulhatunk

2018. augusztus 20. 12:57:41  nyomtatási kép
  

Paks, 2018. augusztus 20., hétfő (PAKS-PRESS) - Szent István öröksége, lelkülete, hite, nemzet melletti elkötelezettsége bennünket is kötelez, Paks az energiatermeléssel az ország energia-biztonságát, városunk jövőbeli fejlődését is szolgálja – mondta Szabó Péter polgármester beszédében az ünnepi szentmise résztvevői előtt a Jézus Szíve Katolikus Nagytemplomban, 2018. augusztus 20-án.

 

– Szent István királyt ünnepeljük, aki nem csak államot alapított, országot épített, de kitartásával, hitével, emberi nagyságával több, mint ezer éve kijelölte utunkat, jövőnket, integrációnkat, fejlődésünk szellemi, lelki útját, hozzá vissza lehet térni, erőt, megbékélést reményt és jövőt meríthetünk – mondta beszédében Szabó Péter polgármester.

 

– Szent István király ma is erkölcsi mérce, hiszen miközben kemény kézzel, és mai értékrendünkbe már nem mindenben illő eszközökkel vezette országát, mégis megmaradt a bölcsesség, mértékletesség, a hit és az emberszeretet útján – mondta a polgármester, kiemelve, hogy tisztelte az embert, a magyart és az idegent is. Tudta, hogy a magyar embereknek azzal adja a legtöbbet, ha taníttatja őket, megszervezi a közéletet, megerősíti gazdaságilag az ország lakóinak mindennapi életét.

 

Szent István a jövő embere is volt – folytatta Szabó Péter. Mivel ismerte és értette emberi létünk legfontosabb értékeit és irányait, képes volt az ország számára biztos jövőt és határozott utat kijelölni. Egy reményvesztett népből büszke nemzetet formált, így sokak számára valódi erőforrássá vált, és még napjainkban is bátran tekinthetünk ekként rá – fűzte hozzá.

 

A történelmi áttekintés után napi aktualitásokra is kitért a polgármester. Mint fogalmazott, nekünk most közösen egy olyan várost kell megszerveznünk, ahol a lakosságszám közel 50 százalékkal megnövekszik, ahol új óvodáknak, megújuló iskoláknak, új egészségügyi, szociális, kulturális és sportlétesítményeknek, a város mindennapi életét segítő új közlekedési útvonalaknak, elektromosságra épülő tömegközlekedésnek kell néhány éven belül működnie. 


- A megvalósításért is sokat tettünk, több nagy beruházás van az előkészítés fázisában, és mára következő hónapokban már látható alakot öltve mutatják a jövőképet – mondta el.  Hozzátette, hogy a munkának szerves részeként tekint a lakosság bevonására, gondolatainak véleményének meghallgatására is sor került.

 

Változni mindig nehéz, egy ilyen helyzetben pedig még inkább, de erősíthet mindannyiunkat, hogy mindezt gyermekeinkért tesszük, amit ma nagylelkűen feláldozunk a magunk akaratából, kényelméből a jövőért, azt unokáink kapják vissza jólétben, fejlődésben, anyagi biztonságban és egyéb, a város által nyújtott lehetőségekben.


– Nagy és felelősségteljes feladat ez, mely részünkről hitet, bátorságot, bölcsességet, kitartást, elszánt akaratot, alázatot, együttműködést, felelősséget és kölcsönös tiszteletet követel. Mindazt, amit Szent Istvántól tanulhatunk – zárta beszédét Szabó Péter polgármester.+++


 

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű