Rezsicsökkentés – igénybejelentés az önkormányzatnál
Legfrissebb

- Suzuki Barta: tízmilliókat fizetünk a város költségvetésébe

- Önkormányzat, nagyadózói fogadás

- Paks II.: sikeres bírálatra készülnek

- Süli János miniszter ünnepi beszéde Borjádon

- Szabó Péter: sikeres várost építünk

- Átadták a Paksi Atomerőmű újságírói díjait

- Az elkerülő út sok fejtörést okoz

- Rövidesen elkezdi idei országjáró körútját a Paks II.

- A tiszta, okos és megfizethető energiára alapoz az új nemzeti energiastratégia

- Új feketególyapár foglalta el a bekamerázott gemenci fészket

- Letartóztatásba helyezték a szekszárdi kislány megölésével gyanúsított férfit

- Egy 19 éves férfit gyanúsítanak a szekszárdi kislány megölésével

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Rezsicsökkentés – igénybejelentés az önkormányzatnál

2018. augusztus 21. 14:43:57  nyomtatási kép
 

Paks, 2018. augusztus 21., kedd (PAKS-PRESS) – Téli rezsicsökkentésben részesíti a Kormány azokat a háztartásokat, amelyek a korábbi rezsicsökkentésben nem részesültek, gáz- vagy távhőszolgáltatási szerződéssel nem rendelkeznek. A kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkező háztartások nem jogosultak igénybejelentésre.

 

Az új döntés azokat a családokat érinti, akik olyan településen élnek, ahol ugyan van kiépített gáz- vagy távhőhálózat, de az ő utcájukba, házukba valamilyen oknál fogva nincs bekötve. Ezért mással, például fával, szénnel fűtenek. Becslések szerint körülbelül 800 ezer ilyen háztartás van az országban.

 

Az érintettek október 15-ig írásban jelenthetik be támogatási igényüket a helyi önkormányzatoknál. Az önkormányzatok gondoskodnak a háztartásonként 12 ezer forint értékű tüzelőanyag biztosításáról, amelyet a fűtési szezonban lehet átvenni.

Csak az kaphat támogatást, aki korábban nem kapott téli rezsicsökkentést.

 

A támogatást a Paksi Polgármesteri Hivatal Humán Osztály Szociális Csoportjánál formanyomtatványon kell benyújtani 2018. szeptember 1. napja és 2018. október 15. napja között. A határidő elmulasztása jogvesztő hatályú – mondta el mai sajtótájékoztatóján a Humán Osztály vezetője, Péterné Iker Ivett.

Közölte, hogy formanyomtatvány átvehető a Paksi Polgármesteri Hivatal földszinti információjánál, a Humán Osztály Szociális Csoportjánál, illetve letölthető a város honlapjáról is.

 

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ellenőrzi, hogy a bejelentő háztartása nem részesült-e korábban téli rezsicsökkentésben – figyelmeztetett az osztályvezető. Hozzátette, hogyha az OKF vizsgálata alapján valószínűsíthető, hogy az igénybejelentő rosszhiszeműen járt el, az önkormányzatnak szabálysértési, illetve minősítő körülmény fennállása esetén büntető eljárást kell kezdeményeznie.


Az igénybejelentő nyilatkozaton rögzíteni szükséges az igényelt fűtőanyag fajtáját, amely később nem módosítható. +++

 


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű