Harminc döntés a Városházán
Legfrissebb

- Süli János miniszter a fejét fogta

- Muszorgszkij: Egy kiállítás képei - mesében

- Közmeghallgatás, költségvetés, menhely, közlekedés

- RHK Kft: felelősségteljes megoldások a hulladékkezelésben

- Franciaország és Magyarország nukleáris megállapodásokat kötött

- Bursa Hungarica, karácsonyi csomag, tűzifa

- Védelmi gyakorlat a Paksi Atomerőműben

- Az InnoEnergy stratégiai partnere lett az MVM

- Megdőlt a hazai áramfogyasztási rekord

- Meghalt Hirt Ferenc, a Fidesz-KDNP frakció tagja

- Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

- A Paks II: Magyarországnak nincs hiteltartozása

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Harminc döntés a Városházán

2018. szeptember 12. 22:47:51  nyomtatási kép

Paks, 2018. szeptember 12., szerda (PAKS-PRESS) - Képviselői eskütétellel kezdődött ma a város önkormányzatának testületi ülése. Ezt követően a grémium közel harminc napirendi pontot tárgyalt meg.

 

Ulbert Sándor, szeptember 2-án, a kettes körzetben megválasztott önkormányzati képviselő Szabó Péter polgármester és a testület előtt mondta el az eskü szövegét a Városháza nagytermében, 2018. szeptember 12-én. A Fidesz-KDNP színeiben megválasztott képviselő mától gyakorolhatja képviselői jogait.

 

A tervezett napirendi pontok között szerepelt egyebek mellett a költségvetés módosítása, a Paksi Települési Értéktár Bizottság beszámolója, az egészségügyi alapellátások és fogorvosi körzethatárok, a szervezeti– és működési szabályzat, életkezdési támogatások, felügyelő bizottságok aktuális ügyei és különböző ingatlanügyek.

 

A költségvetés újabb, sorrendben már a negyedik módosítására azért mutatkozott szükség, mert az államkincstár újabb adatokat közölt, továbbá a beruházások változásai is ezt indokolttá tették. A 2018-as költségvetés első féléves beszámolója is napirendre került. Újra elhangzott, hogy a felújítások és beruházások tekintetében csúszások vannak, ennek oka a fogyó szakemberek és vállalkozások száma, a saját cégeknél is hasonló a munkaerőhiány. 

Ezért a gondok enyhítésére, közbeszerzéseket írnak ki. Várhatóan még az ősz folyamán milliárdos értékben indulnak meg beruházások, ilyenek a lakótelepi főtér, a Gesztenye-sor - Duna-part, vagy az utcafelújítások sora.

 

A képviselő-testület döntött arról is, hogy a rendezvényhajót esküvői szertartásra is igénybe vehetik, erre vonatkozóan lakossági igény volt, azonban a külön szolgálatatásnak komolyabb piaci, ára lesz, szabályozott keretek között.  

 

A szociális támogatások növekedtek, az étkeztetést jobban támogatják a rászoruló gyermekeknek, és emelték a fűtési támogatást is. A tűzifa mennyisége öt mázsával emelkedik.

 

A Duna-part – Gesztenye sor területét kiemelt fejlesztési területként jelölték ki. A DC Dunakom területet kap a Paks 2. okán a hulladék elhelyezésre, ezt bérelheti az önkormányzat cége.

A katolikus iskola mintegy kétmilliárdos beruházás-fejlesztés előtt áll. Az itteni terület egy részét az önkormányzat tulajdonba adja, de csak akkor, ha forgalomképessé válik.

 

A Liget utcai lakóparkot építő vállalkozó - kompromisszumos megoldásként, a lakossági véleményeket is figyelembe véve - 90 lakás építésére kapott engedélyt, ugyanakkor az épületek magassága 10,7 méterre változik. A kevesebb lakás megépítésével a zöldfelület is növekedhet.

 

 – A közelmúltban, a megközelítőleg 210 millió forint pályázaton nyert összeget kiegészítve rövidesen megkezdődik a Városháza energetikai felújítása.

"Húsz éves adósságot törlesztünk" – mondta Szabó Péter polgármester.

 

A Segítők Házát működtető „Önzetlenül Segítők Paks Nonprofit Alapítvány” 400.000 forint összegben, támogatásban részesül a polgármesteri keretből.

 

A testület döntött arról is, hogy rendelet-módosítással a kiemelkedő világversenyek paksi sportolóit felkészülésükben és eredményeik elismerésében minél szélesebb körben támogatják.  

 

A továbbiakban Szabó Péter polgármester javaslatot tett arra, hogy egy munkacsoportot állítsanak fel: keressenek olyan megvásárolható területeket, amelyeket ipari park bővítésére használhatnak fel. A munkacsoport tagjai: dr. Blazsek Balázs jegyző, Bana János alpolgármester, Spiesz József és Bagdy László képviselők.

 

(Paks-Press Fotó: Nagy Marcell.) +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű