Szépkorúak Hete Pakson
Legfrissebb

- Lezárult a paksi atomerőmű tízéves biztonsági felülvizsgálata

- Megváltozhat az elkerülő út tervezett nyomvonala

- Szerződéskötés – az Ősz és a Völgy utca felújítására

- Paks II. a biztonságos áramellátás garanciája

- Szeptemberben indulhat a katolikus óvoda

- Továbbra is Paks termeli a legtöbb áramot

- Nincs fenntartható rezsicsökkentés atomenergia nélkül

- Paks II. az olcsó villamosenergia-termelés záloga

- Mintegy kétezer nevezés érkezett az Alkotó Energia pályázatra

- Külföldi nyelvi kurzus

- Tizenöt év alatt legalább 4000 megawatt pótlása szükséges

- Szerződés a Polgármesteri Hivatal energetikai korszerűsítéséről

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Szépkorúak Hete Pakson

2018. szeptember 24. 21:05:20  nyomtatási kép
 

Paks, 2018. szeptember 24., hétfő (PAKS-PRESS) – Megkezdjük az Életfa Idősek Otthonának bővítését, azt szeretnénk, hogy a szépkorúak az eddigieknél nagyobb biztonságban, nyugalomban élhessenek, a város erőteljes fejlődésének az idősek is nyertesei legyenek - mondta Paks polgármestere a Szépkorúak Hete ünnepi megnyitóján, a Csengey Dénes Kulturális Központban, hétfőn.

 

Szabó Péter szavai szerint az önkormányzat folytatja az idősekről való gondoskodást, támogatja a városi nyugdíjas klub működését, és a Pécsi Tudományegyetemmel közösen a Harmadik Kor Egyeteme előadássorozat is elkezdődött. Mint fogalmazott, az erőmű bővítésével párhuzamosan javítják a helyi orvosi ellátás színvonalát, ennek első lépése a Gyógyászati Központ harmadik ütemének építése lesz.

 

Felidézte, hogy minden szépkorú a maga megélt, megharcolt életével érték, példa, saját környezetében és városunk nagy közösségében is. - Mindazok, akik leéltek hűségben egy hosszú életet, önmagukról lemondva nevelték gyermekeiket, becsületesen dolgoztak, példaként állnak minden fiatal számára – jelentette ki. 

- Az idősek hite, kitartása, tapasztalata, bölcsessége, számunkra alap, erre építkezhetünk, amely megtart, és tovább épít bennünket – tette hozzá.

 

A Szèpkorúak Hete megnyitóján, Tell Edit, a Csengey Dénes Kulturális Központ igazgatója számos programot ismertetett a megjelentek előtt. Ezen a héten egészségügyi szűrésekkel várják az időseket, lesz nagymamák délelőttje, ahová kisgyermekeket várnak nagyszülői kísérettel, alkotók délutánját, nótaszót, és autóbuszos kirándulást is tartanak.

 

A gazdag program további részében szenior örömtáncot, táncos estet rendeznek, Cseri Piknikre hívnak az erdei iskolába, és végül Kökény Attila énekes vendégszereplésével városi ünnepséggel zárnak. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű