Telkeket vásárolnak, bővítik a paksi stadiont
Legfrissebb

- Suzuki Barta: tízmilliókat fizetünk a város költségvetésébe

- Önkormányzat, nagyadózói fogadás

- Paks II.: sikeres bírálatra készülnek

- Süli János miniszter ünnepi beszéde Borjádon

- Szabó Péter: sikeres várost építünk

- Átadták a Paksi Atomerőmű újságírói díjait

- Az elkerülő út sok fejtörést okoz

- Rövidesen elkezdi idei országjáró körútját a Paks II.

- A tiszta, okos és megfizethető energiára alapoz az új nemzeti energiastratégia

- Új feketególyapár foglalta el a bekamerázott gemenci fészket

- Letartóztatásba helyezték a szekszárdi kislány megölésével gyanúsított férfit

- Egy 19 éves férfit gyanúsítanak a szekszárdi kislány megölésével

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Telkeket vásárolnak, bővítik a paksi stadiont

2018. szeptember 26. 18:58:42  nyomtatási kép

 

Paks, 2018. szeptember 26., szerda (PAKS-PRESS) – A paksi stadion mögötti területek jelenlegi telektulajdonosait várták egyeztetésre, hogy az önkormányzat vételi ajánlatot tegyen, miután a terület bővítésével számolnak. A sportegyesületnek jelenleg 14 csapata van, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) előírása, hogy minden korosztályban indítson csapatot, a Paksi FC jelenleg, két pályával rendelkezik, továbbá egy nagy és kis műfüves pályával. Az egyesület nem fér el a jelenlegi területen.

 

A két új pálya megépítéséhez az önkormányzat most a Szérűskertben lévő mezőgazdasági művelés alatt álló területek telektulajdonosait kéri, hogy adják el ezeket a földeket. A ”B” lelátó mögötti területről van szó, ezeknek a tulajdonosai közül már korábban is többen már megkeresték az önkormányzatot, hogy folytassák-e tovább a művelést. – Akkor még nem tudtunk biztosat mondani, most már igen – fogalmazott a tájékoztatót megelőző sajtóbeszélgetésen Balog Judit az Egyesület ügyvezetője. Hozzátette, hogy a kétszer 8000 négyzetméternyi területet az önkormányzat fizeti ki a tulajdonosoknak, a pálya kialakítását a sportegyesület pályázati erőből végzi el.

 

A jelenlegi stadionépítés előrehaladásáról Balog Judit azt mondta: - Hamarosan átadják rendeltetésének a V, a B, és a C lelátót, és amikor ezek elkészültek, akkor át tudunk költözni a jelenlegi A lelátóból, és akkor  kezdhetik el az A lelátó korszerűsítését. A stadion összességében 4500 néző befogadására lesz alkalmas, amely egy UEFA B kategóriás stadion lesz, nincsenek benne extra dolgok, csak azok, amelyek a hivatalos előírásokban szerepelnek.

 

Mint azt Szabó Péter polgármester újságírók előtt elmondta, a felmérések során értékbecslések, ingatlanok szerint is történtek.


Paks aljegyzője azt mondta, hogy konkrét ajánlat van 25 ingatlanra, ez 61 tulajdonost érint:

– Akivel már most megegyezünk, azokkal előkészítjük az adás-vételi szerződést. Dr. Glöckler Ferenc utalt arra, hogy szakértői árak vannak, a teljes összeg tízmilliós nagyságrendet takar, és egyelőre konszenzusra törekednek és nem vizsgálták a kisajátítás lehetőségét.

 

Fotó: PAKS-PRESS/Nagy Marcell. +++

 


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű