Céggyűrű-átadó ünnepség
Legfrissebb

- Idén is sok látogatót fogadott a Város napján a Paks II interaktív kamion

- Teltház a Paks II. kamionjában, a Város Hete rendezvényein

- Az atomenergia a megfizethető árú villamos energia záloga

- Szabó Péter: biztonságos, fejlődő, békés életet Paksnak

- Állásbörzén keres szakembereket az MVM Csoport

- Hidvégi: július 1-től elérhető lesz a babaváró támogatás

- Indul a Paks II. Akadémia

- Építésfelügyeleti hatósági vizsgálat

- Tudományos örökség és új megoldások a fizikaversenyen

- Szálka - Horog Étterem & Delicatesse

- A régió is szerephez jut a Paks II. projektben

- EP-választás: Kövér László, lakossági fórum

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Céggyűrű-átadó ünnepség

2018. október 11. 21:25:22  nyomtatási kép

Atomerőmű: Céggyűrű-átadó ünnepség

Pekárik Géza köszöntője, kitüntetettek


Paks, 2018. október 11., csütörtök  (PAKS-PRESS) – A mai a huszonhetedik alkalom, amikor a Társaságunk legbensőségesebb ünnepén, átadjuk húsz, a Kuratórium által odaítélt Céggyűrűt, a legrangosabb elismerést – mondta Pekárik Géza vezérigazgató az atomerőmű Céggyűrű-átadó ünnepségén, a Csengey Dénes Kulturális központban, csütörtökön.  

 

Ez az aprócska tárgy több évtized munkáját és eredményét testesíti meg, csillogó felületére tekintve egy-egy pályafutás fontosabb mérföldköveinek emlékeit, számtalan közös emlék, a csapatmunka inspiráló érzése sejlik fel bennünk. A Céggyűrű vállalati kultúránk egyik legfontosabb tartó pillére, az atomerőműves közösség szimbólumának is tekinthető – fogalmazott beszédében a vezérigazgató.

 

Magában hordozza az atomerőmű kollektívájának értékrendjét, az elmúlt majdnem harminc év pedig bizonyítja, ennek a szellemiségnek a stabilitását, időtállóságát – folytatta beszédét Pekárik Géza.

 

Gárdonyi Géza, Egri csillagok című művét idézve szólt arról, hogy a falak ereje nem a kőben, hanem a védők lelkében van, vagyis az erőmű biztonsága és teljesítőképessége nem a konténment betonjában vagy a reaktor acéljában, hanem az üzemeltetők lelkében keresendő.


Az elmúlt évtizedek eredményei is ennek köszönhető, az erőmű kollektívája komoly hírnevet szerzett idehaza és külföldön egyaránt. A folyamatos fejlődésnek köszönhetően stabil és szigorú a biztonság, és megtartható volt a villamos energia-termelésben betöltött vezető szerep – mondta el.

 

Hangsúlyozta, hogy a rendszerben jórészt már kihasználtak azok a technikai, technológiai elemek, amelyek a hatékonyságot tovább fokozhatnák, mindezek ellenére további javítási lehetőséget keresve döntöttek az év elején arról, hogy elindítják a termelési alrendszer működés-fejlesztési kiemelt projektet. Úgy fogalmazott, hogy ennek eredményeképpen létrejöhet egy hatékony, feszes, a visszacsatolásokat és a korrekciókat is lehetővé tévő, az eredmények objektív mérésére alkalmas működési modell. A célkitűzésekhez tartozik az új blokkokhoz adható szakértői támogatás is.

 

Munkánkban kiemelten számítunk a céggyűrűs kollégákra – mondta el Pekárik Géza vezérigazgató.

 

Mint az, az ünnepségen elhangzott, ötvenhét jelölt közül választott húsz munkatársat a kuratórium. A vezérigazgatójának köszöntője után Hamvas István nyugalmazott vezérigazgató adta át a Céggyűrű-kitüntetéseket.

 

A kitüntetettek: Erős József, Fazekas Károly, Fenyvesi Gábor, Határ Irén, Horváthné Sümegi Andrea, Kern Zoltán, Kovács József, Lacza Imre, Lukács Péter, Orbán Ottilia, dr. Pinczés János, Povisel István, Rátkainé Szabó Szilvia, Simon Ferenc, Szentkirályi László, Szutorné Polgár Zsuzsanna, Tari Tamás Nándor, Kovács András Béláné, Takács Imre, Zsók Gergely. +++FACEBOOK

Paksi Atomerőmű