Családbarát intézkedésekért kapott elismerést Paks
Legfrissebb

- Suzuki Barta: tízmilliókat fizetünk a város költségvetésébe

- Önkormányzat, nagyadózói fogadás

- Paks II.: sikeres bírálatra készülnek

- Süli János miniszter ünnepi beszéde Borjádon

- Szabó Péter: sikeres várost építünk

- Átadták a Paksi Atomerőmű újságírói díjait

- Az elkerülő út sok fejtörést okoz

- Rövidesen elkezdi idei országjáró körútját a Paks II.

- A tiszta, okos és megfizethető energiára alapoz az új nemzeti energiastratégia

- Új feketególyapár foglalta el a bekamerázott gemenci fészket

- Letartóztatásba helyezték a szekszárdi kislány megölésével gyanúsított férfit

- Egy 19 éves férfit gyanúsítanak a szekszárdi kislány megölésével

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Családbarát intézkedésekért kapott elismerést Paks

2018. október 19. 17:19:55  nyomtatási kép
 

Budapest, 2018. október 19., péntek (PAKS-PRESS) – Harminc önkormányzat vehette át a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnökétől, Kardosné Gyurkó Katalintól a szervezet által alapított Családbarát Önkormányzat díjat az Országházban. Az 5000 fő feletti települések kategóriájában Paks is díjat nyert, az elismerést tanúsító oklevelet és zászlót Szabó Péter polgármester vette át.

 

- Nagyon jó érzés itt a Parlamentben átvenni ezt a díjat, mondta az átadót követően paksi újságírók előtt, Szabó Péter. Szavai szerint ez az egyik legrangosabb díj, amit önkormányzat megkaphat. - Örömmel tölt el, hogy a családbarát intézkedésinket elismerik, olyan városokkal együtt, mint Debrecen, vagy Szekszárd – fűzte hozzá.

 

A polgármester elmondta: azokat az intézkedéseket mutatták be a pályázat során, amelyek javítják a családok komfortérzetét, ezek megjelennek a költségvetésben, a szociális ellátórendszerben. Ilyenek a letelepedési támogatás, vagy étkeztetés – jegyezte meg. Felidézte, hogy a kormány által biztosított támogatásokat a paksi önkormányzat kiegészíti, a humán politikai bizottság pályázatokat ír ki.

 

Szabó Péter köszönetét fejezte ki a helyi civil egyesületeknek, és önkormányzati intézményeknek, mint a múzeum, vagy a kulturális központ, amelyek családbarát célokat valósítanak meg. Kitért arra is, hogy az önkormányzat azt is vizsgálja egy-egy rendelet megalkotása közben, hogy az intézkedések milyen hatással vannak a családok mindennapjaira.  

 

A mai nap nem csak arra volt jó, hogy a díjat átvehettem, de számos ötlettel is gazdagabb lettem, amelyeket a későbbiekben akár mi is hasznosíthatunk – mondta el polgármester.

 

Megjegyezte, a paksi családok a jövőben számíthatnak az önkormányzat hasonló mértékű támogatására – a most kapott díj is erre kötelez bennünket – fogalmazott Szabó Péter.

 

Képünkön:

Családbarát Önkormányzat Díjat nyert el Paks Város Önkormányzata

Paks, 2018. október 19. péntek (PAKS-PRESS) – Közös fénykép készül a Családbarát Önkormányzat Díjat átvett polgármesterekről a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) díjátadó ünnepsége után a Parlamentben. A díjat átvevő Szabó Péter, Paks polgármestere (j.3.) a díjazottak között.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

 


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű