Megkezdődtek a tűzifa kiszállítások
Legfrissebb

- Paks Város, negyvenedik évforduló

- Bérkorrekció, műszaki fejlesztések az ESZI-ben

- Rászorulóknak gyűjtöttek a Paks II. Zrt. dolgozói

- Folytatódik az aláírásgyűjtés

- Árulják az egykori Flórián házat

- Szocsi: Fődíj a paksi "Alkotó Energia programnak"

- Az európai normáknak megfelelő, biztonságos erőmű épül Pakson

- ATOMEXPO 2019

- Paks II. arculata a Vigadó Galériában

- Aláírásgyűjtés

- Járosi Márton és Hetzmann Albert csörtéje Mártha Imréről

- Budapesten tölti a hetet a Paks II. interaktív kamionja

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Megkezdődtek a tűzifa kiszállítások

2018. november 22. 09:15:38  nyomtatási kép
 

(PAKS-PRESS) Paks, 2018. november 22., csütörtök – Ezekben a napokban szállítják a segélykeret terhére több, mint 160 család részére, mintegy tízmillió forint értékben a tűzifát, a támogatási kérelmet a Paksi Polgármesteri Hivatal, Humán Osztály Szociális Csoportjánál lehetett benyújtani október 15-ig.

 

A Paks-Press érdeklődésére a Hivatalban elmondták: a támogatási keret egy háromfős család esetében 15 mázsa, négyfős családoknál ez a mennyiség 20 mázsa. A paksi önkormányzatnál ez a program már több éve tart, a jövedelemhatárokat figyelembe véve, határozattal döntenek a településtámogatási jogosultságról. A fát az önkormányzat házhoz szállíttatja.

 

Még augusztus második felében, a téli rezsicsökkentésben elhatározott segély keretében a Kormány azokat a háztartásokat támogatja, amelyek a korábbi rezsicsökkentésben nem részesültek, gáz- vagy távhőszolgáltatási szerződéssel nem rendelkeznek. A kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkező háztartások nem jogosultak igénybejelentésre.

 

A döntés azokat a családokat érinti, akik olyan településen élnek, ahol ugyan van kiépített gáz- vagy távhőhálózat, de az ő utcájukba, házukba valamilyen oknál fogva nincs bekötve. Ezért mással, például fával, szénnel fűtenek. Becslések szerint körülbelül 800 ezer ilyen háztartás van az országban.

 

Az érintettek mindkét támogatási forma esetében október 15-ig írásban jelenthették be támogatási igényüket a helyi önkormányzatnál. A rezsicsökkentés során is önkormányzatok gondoskodnak a háztartásonként 12 ezer forint értékű tüzelőanyag biztosításáról, amelyet a fűtési szezonban lehet átvenni. Ebben a programban az átvételi lehetőség azonban még nem kezdődött meg.

 

A Hivatalban elmondták: az állami támogatás esetében tizenkétezer forint az értékhatár, ezért az összegért hozzávetőlegesen 3,4 mázsa fa kapható, az önkormányzatnál, jogosultság esetén utalvány formájában, a házhoz szállításról azonban a kedvezményezettnek kell gondoskodnia. 

Csak az kaphat támogatást, aki korábban nem kapott téli rezsicsökkentést. A program szerint azonban ez nemcsak tűzifa, hanem szén, PB palack is lehet. Az igénybejelentő nyilatkozaton rögzíteni kellett, a szükséges az igényelt fűtőanyag fajtáját, amely később nem módosítható.

 

- Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ellenőrzi, hogy a bejelentő háztartása nem részesült-e korábban téli rezsicsökkentésben – figyelmeztettek. Hozzátették, hogyha az OKF vizsgálata alapján valószínűsíthető, hogy az igénybejelentő rosszhiszeműen járt el, az önkormányzatnak szabálysértési, illetve minősítő körülmény fennállása esetén büntető eljárást kell kezdeményeznie.


Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Tolna megyei sajtószóvivője a rezsicsökkentéssel kapcsolatos eljárásról délutánra ígért tájékoztatást.

 

Házhoz viszik a tűzifát

(PAKS-PRESS) Paks, 2018. november 21., szerda – Ötvös Istvánné portájára érkezett önkormányzati támogatásból mintegy 15 mázsa tűzifa, 2018. november 21-én. A támogatási kérelmet a Paksi Polgármesteri Hivatal Humán Osztály Szociális Csoportjánál lehetett benyújtani. (Paks-Press Fotó: Nagy Marcell.) +++
FACEBOOK

Paksi Atomerőmű