A Fortuna rádió folytathatja adását
Legfrissebb

- Süli János miniszter a fejét fogta

- Muszorgszkij: Egy kiállítás képei - mesében

- Közmeghallgatás, költségvetés, menhely, közlekedés

- RHK Kft: felelősségteljes megoldások a hulladékkezelésben

- Franciaország és Magyarország nukleáris megállapodásokat kötött

- Bursa Hungarica, karácsonyi csomag, tűzifa

- Védelmi gyakorlat a Paksi Atomerőműben

- Az InnoEnergy stratégiai partnere lett az MVM

- Megdőlt a hazai áramfogyasztási rekord

- Meghalt Hirt Ferenc, a Fidesz-KDNP frakció tagja

- Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

- A Paks II: Magyarországnak nincs hiteltartozása

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


A Fortuna rádió folytathatja adását

2018. november 22. 16:12:57  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2018. november 22., csütörtök – Huszonöt hónap után lezárulhat a Fortuna rádió körüli huza-vona, tovább rádiózhatunk – mondta Strasszer Andrea ügyvezető azt követően, hogy a Mádiatanács november 22-én értesítette, hét évre szolgáltatási szerződést köthet.

 

Elmondta: egy bírósági eljárás lezárulta után úgy tűnt, hogy az utolsó 60 napos hosszabbítás végén, 2018. augusztus 17-én éjfélkor végleg elhallgat a Fortuna rádió, a Médiatanács azonban úgy döntött, hogy újra kiírja a frekvenciapályázatot a paksi 96.3-as MHz-re, a Fortuna rádió pedig lehetőséget talált arra, hogy az újabb pályáztatás lezárultáig se kelljen elhallgatnia.

 

Az új pályázatot 2018. október 8-án adta be a PAKS FM Kft., amely ezúttal egyedüli indulóként szállt versenybe, az eredményt a Médiatanács november 20-án kedden állapította meg, a nyertessel a döntést telefonon közölték november 22-én csütörtökön – közölte a rádió vezetője.

 

Strasszer Andrea hangsúlyozta: köszönettel tartozik a jelenleg tizenhét tagot számláló Fortuna stábnak, akik végig kitartottak. - Egy olyan hosszan tartó, bizonytalan időszakon vagyunk túl, amely mindannyiunkat megviselt és sok veszteség érte a céget és a kollégákat is. A kollégák dolgozni szeretnének, feladtra várnak – húzta alá.

 

A rádiónál a pénzügyi lehetőségeket is újragondolják. - Pályázati támogatásokat veszítettünk el, a hirdetőket újra megkeressük és a nagyobb helyi támogatókra is számítunk – közölte.  Kitért arra is, hogy az önkormányzattól kapott támogatás, ötmillió forint az utolsó pillanatban érkezett, nagy segítséget jelentett, de ez az összeg január közepéig lehet elég - jegyezte meg. 


Képünkön: Tóth Alexandra szerkesztő-műsorvezető adás közben, 2018. november 22-én.

Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter. +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű