Bursa Hungarica, karácsonyi csomag, tűzifa
Legfrissebb

- A Paks II. a létesítési engedélyre készül

- Paks, nem Csernobil

- Süli János tárca nélküli miniszter a Belarusz Atomerőműben

- Ifjú fizikusok az atomerőmű múzeumtáborában

- Megkezdődött az első felvonulási épületek kivitelezése

- Eredményes tanulók a Parlamentben

- A Hulladékudvarban kötnek ki a szabálytalanul tárolt autók

- A rózsaszín csokitól az argentin tangóig

- Testületi döntések

- A lakosság is tehet a szúnyoginvázió ellen

- Egyre hangosabbak a német atomstop ellenzői

- Városi fotópályázat – eredményhirdetés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Bursa Hungarica, karácsonyi csomag, tűzifa

2018. december 11. 20:35:56  nyomtatási kép

  

(PAKS-PRESS) Paks, 2018. december 11., kedd Péterné Iker Ivett, a Polgármesteri Hivatal Humán Osztályának vezetője mai sajtótájékoztatóján a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatról, a rászorulók karácsonyi csomagjainak adományozásáról és az önkormányzat tűzifa kiszállításáról is adott tájékoztatást.

 

Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatról szólva újságírók előtt egyebek között elmondta: a képviselő-testület humánpolitikai bizottsága döntött a pályázatokról. Paks évek óta csatlakozik, elősegítve, hogy a felsőoktatási intézmények hátrányos helyzetű hallgatói számára rendszeres anyagi támogatás érkezzen. A támogatásnak csupán egyik lehetséges része az önkormányzatok által adott pénz. Ez ebben az esztendőben havi 400 ezer forint, amely hallgatónként 10 –és 20 ezer forint közötti összegre oszlik fel, elbírálástól függően.

Az „A” típusú pályázatban a felsőoktatásban hallgatói jogviszonnyal rendelkezők vehetnek részt, folyósítási ideje 10 hónap, két egymást követő tanulmányi félév. A most megítélt összegeket először 2019-ben kaphatják meg a diákok.

Az ösztöndíjpályázatra a megadott határidőig 32 pályázat érkezett, valamennyi a felsőoktatásból. A szociális rászorultságnál mérlegelték az egy főre jutó jövedelmen kívül azt, hogy a családban hány gyermek ellátásról gondoskodnak, egyedül nevel-e a szülő, van-e munkanélküli a családban, vagy van-e tartós betegség a családban.

A 32 pályázóból 27-nek ítélt meg támogatást a bizottság, 5 pályázó nem részesült támogatásban, mivel náluk az egy főre jutó jövedelem meghaladta a méltánylásra lehetőséget adó határt is – fűzte hozzá az osztályvezető.

 

Az idén is kapnak a paksi nyugdíjasok karácsonyi csomagot az önkormányzattól. Az alacsony jövedelmű nyugdíjasoknak november 30-ig kérelmet kellett ehhez benyújtani, azok tehették, akiknek családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 78 ezer forintot, egyedül élők esetében a 120 ezer forintot. Az idén is közel 850-nél több kérelem érkezett, de 850-nen kapnak. Néhányan a jövedelem-határ túllépése miatt elestek a támogatástól. A csomagokat december 15-ig házhoz szállítja a Polgármesteri Hivatal, a nyugdíjasoknak. A csomagok kiszállítását már megkezdték, elsősorban a késő délutáni órákban. A csomagban többnyire tartós élelmiszer van, az értéke hozzávetőlegesen 4000 forint.

 

Az önkormányzati tűzifa kiszállításokat befejezte az önkormányzat, az érintettek megkapták – mondta el újságírói kérdésre válaszolva Péterné Iker Ivett. Hozzátette, a szociális rászorultság alapján adtak fát, a kormányzati, rezsicsökkentéssel kapcsolatos tűzifa-szállítások azonban még nem kezdődtek el. +++
FACEBOOK

Paksi Atomerőmű