Közmeghallgatás, költségvetés, menhely, közlekedés
Legfrissebb

- A Paks II. a létesítési engedélyre készül

- Paks, nem Csernobil

- Süli János tárca nélküli miniszter a Belarusz Atomerőműben

- Ifjú fizikusok az atomerőmű múzeumtáborában

- Megkezdődött az első felvonulási épületek kivitelezése

- Eredményes tanulók a Parlamentben

- A Hulladékudvarban kötnek ki a szabálytalanul tárolt autók

- A rózsaszín csokitól az argentin tangóig

- Testületi döntések

- A lakosság is tehet a szúnyoginvázió ellen

- Egyre hangosabbak a német atomstop ellenzői

- Városi fotópályázat – eredményhirdetés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Közmeghallgatás, költségvetés, menhely, közlekedés

2018. december 12. 21:28:30  nyomtatási kép
 

(PAKS-PRESS) Paks, 2018. december 12., szerda – Közmeghallgatással kezdődött Paks város testületének ülése, majd közel húsz napirendi pontot tárgyaltak meg. A képviselők a 2018 év utolsó ülése után egy közös csoportban, Szabó Péter polgármester szavaival, a lakosság bizalmának köszönetével és ünnepi, illetve a jövő évre szóló jókívánságaival köszöntek el az Adventi Udvarban, amelyet a városi televízió rögzített.

 

A közmeghallgatáson mintegy tucatnyi lakos vett részt, a testület tagjaihoz intézett észrevételek és kérdések a Dózsa György út 52. szám alatti kávézó-diszkóval, a kutyamenhely elhelyezésével, a Liget utcai épülő lakóteleppel, a helyi közlekedéssel, a Bezerédj iskola ebédlőjével foglalkoztak. Egy lakos panaszkodott a diszkóra, a kutyamenhellyel kapcsolatban több lakos kifogásolta a házához való közelséget.

 

Több körforgó megvalósítását is felvették, és az is elhangzott, hogy a Villany utca mögötti parkolót az önkormányzat nem kívánja értékesíteni, noha annak egy részére vételi ajánlat érkezett. Négyszázkilencvennél is több aláírás érkezett arra, hogy ne eladás történjen, hanem bővítsék a parkolót. Több felvetésre a kérdezők tizenöt napon belül írásbeli választ kapnak a Hivatalból és mint a polgármester mondta, igyekeznek a véleményeket figyelembe venni.

 

A közlekedés egyre neuralgikusabb terület, a tehermentesítő út több gondot kiválthat, de arra nehéz jó válaszokat adni, hogy a városban egyre több a gépkocsi, ezért a nagy forgalomhoz kevésbé szokott paksiak ezt időnként nehezen viselik.

 

A költségvetést már hetedik alakalommal módosította a testület. Forrásokat biztosítanak a futó pályázatokhoz, ilyen a Hivatal felújítása, a másik a Paks-Kömlőd kerékpárút, a támogatás megvan, de az építőipari pénzek emelkedése miatt emelkedtek a költségek, továbbá a kutyamenhely és a stadion körüli területek 61 tulajdonosainak kifizetése is pénzekbe kerül. A tulajdonosok elfogadták a 10 ezer forint, négyzetméterenkénti árat. Az átcsoportosítás pályázati céltartalékokból és a beruházási pénzek részbeni átcsoportosításából származnak majd.

 

A fiatal pályakezdők támogatása csak akkor lehetséges, ha az érintettek Pakson vásárolnak ingatlant, illetve, ha értékesítenék, akkor csak szintén Pakson vásárolhatnak, ha nem, akkor vissza kell fizetni a támogatást - hangozott el. 

A védett épületekhez támogatásához nem érkezett pályázati pénzigény, növelték a keretösszeget, és előfinanszírozás is lehetséges lesz.

A Jedlik pályázatban nyert pénzekből ingyenes parkolókat alakíthatnak ki az erre vállalkozók, és ezek fenntartását is támogatják, akár öt éven túli időben is - így döntött a testület. +++


 


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű