Paks II. jótékonysági akciója a beteg gyermekek javára
Legfrissebb

- A Paks II. a létesítési engedélyre készül

- Paks, nem Csernobil

- Süli János tárca nélküli miniszter a Belarusz Atomerőműben

- Ifjú fizikusok az atomerőmű múzeumtáborában

- Megkezdődött az első felvonulási épületek kivitelezése

- Eredményes tanulók a Parlamentben

- A Hulladékudvarban kötnek ki a szabálytalanul tárolt autók

- A rózsaszín csokitól az argentin tangóig

- Testületi döntések

- A lakosság is tehet a szúnyoginvázió ellen

- Egyre hangosabbak a német atomstop ellenzői

- Városi fotópályázat – eredményhirdetés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Paks II. jótékonysági akciója a beteg gyermekek javára

2018. december 18. 19:08:26  nyomtatási kép

Ajándékok a Paks II. Zrt. munkatársaitól a szekszárdi kórházban ápolt gyermekeknek

 

(PAKS-PRESS) Szekszárd, 2018. december 18., kedd - Süli János miniszter, Lenkei István vezérigazgató, Mittler István kommunikációs igazgató a Paks II. Zrt. munkatársai által összegyűjtött ajándékokat adtak át a Tolna Megyei Balassa János Kórház Gyermekosztályán, 2018. december 18-án. Az eseménnyel egyidőben  ugyancsak ajándékot adott át Szekszárd polgármestere is.

 

A Paks II. Zrt. dolgozói által felajánlott ajándékokat adta át a Tolna Megyei Balassa János Kórház Gyermekosztályán Süli János, a beruházásért felelős miniszter, valamint Lenkei István, a társaság vezérigazgatója és Mittler István, a cég kommunikációs igazgatója.

 

A Tolna Megyei Balassa János Kórház Gyermekosztályán Dr. Németh Csaba főigazgató és Ács Rezső, Szekszárd megyei jogú város polgármestere fogadta Süli Jánost, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli minisztert, valamint a Paks II. Zrt. vezérigazgatóját, Lenkei Istvánt, és kommunikációs igazgatóját, Mittler Istvánt.

 

Pál József gazdasági- műszaki igazgató, Gliedné Tillmann Erzsébet ápolási igazgató, Dr. Szücs Mária orvos igazgató, Dr. Harangi Ferenc osztályvezető főorvos jelenlétében az intézmény főigazgató főorvosa örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az új atomerőművi blokkok létesítésén dolgozó munkavállalók a karácsony közeledtével gondoltak azokra a gyermekekre, akik az ünnepi időszakot sajnos nem tölthetik otthon, családi körben.

 

Süli János miniszter kiemelte, hogy a Paks II. Zrt. kezdeményezését készséggel támogatta. Hozzátette: annak ellenére, hogy sok a munka a projekt kapcsán, amelynek jelenlegi fő feladata a létesítési engedélykérelem összeállítása, a karácsony közeledtével a beruházáson dolgozó szakemberek fontosnak érezték, hogy az összegyűjtött ajándékokkal vidámságot csaljanak a beteg gyermekek arcára.

Süli János köszönetét fejezte ki a kórház dolgozóinak, akik áldozatos munkával az ünnepek alatt is gondoskodnak a fiatalokról.

 

A gyerekek számára a karácsony közeledtével nehezek a kórházban eltöltött napok – folytatta Süli János. Hozzátette, szeretnék, ha könnyebb lenne számukra ez az időszak. Ami a nagyberuházást, a Paks II. építését illeti, akkor, amikor majd sok ember dolgozik majd Pakson, szintén nagy szükség lesz az esetleges betegek gyógyítására, ezért is szükséges, hogy megfelelő kapcsolat legyen a Paksot is ellátó központi, megyei kórházzal – húzta alá.

A paksi atomerőmű korábban, több alkalommal segítette anyagiakkal, szükséges berendezésekkel a kórházat, a Paks II. Zrt idén első alkalommal szervezett ajándékgyűjtést a beteg gyermekek számára.

 

Lenkei István vezérigazgató elmondta, hogy a Paks II. Zrt. munkavállalói között sok a fiatal, de szép számmal dolgoznak a társaságnál szülők, nagyszülők is. Természetes tehát, hogy az új blokkok létesítését előkészítő munka mellett gondoltak a beteg gyermekekre is, akik számára nagyon fontos a törődés, különösen az ünnepek idején. A vezérigazgató hozzátette, hogy a társaság tavaly az országos cipősdoboz akcióhoz csatlakozott, idén azonban az ajándékozás személyesebb módja mellett született döntés a dolgozók javaslatára.

 

Szekszárd polgármestere, Ács Rezső harminc kiló szaloncukrot hozott a gyermekeknek.

 

Mittler István kommunikációs igazgató szerint azok közül a gyermekek közül, akikkel a mai napon találkozhattak, sokan lehetnek később a 60 éven át üzemelő új atomerőmű munkavállalói.

 

Elmondta, hogy rengeteg ajándékot gyűjtöttek, a könyvektől kezdve játékokig. Voltak olyan munkatársak akik, pénzt is adtak, abból édességeket is vásároltak. – Jó mosolyt látni ezen a helyen – tette hozzá.

Kiemelte, hogy olyan életkornak megfelelő ajándékcsomagokat is készítettek, amelyet minden gyerek hazavihet.

Elmondta azt is, hogy ezen a helyen, ahová a paksi gyerek is kerülnek – nagyon nagy haszna van a játékoknak. – Az én gyermekeim is megfordultak itt, és elmondták, hogy milyen jó volt, amikor itt játékokhoz jutottak. A fa alatti játékok maradnak, mindenféle játék van benne, minden gyerek talál majd köztük számára megfelelőt. 

 

E gondolatok mentén Süli Jánossal és Lenkei Istvánnal együtt, a Paks II. Zrt. minden dolgozója nevében kívántak mielőbbi jobbulást és boldog karácsonyt a gyerekeknek.

 

Képünkön: Dr. Harangi Ferenc osztályvezető főorvos, Ács Rezső Szekszárd polgármestere, Lenkei István vezérigazgató, Dr. Németh Csaba főigazgató, Süli János miniszter és Mittler István kommunikációs igazgató (b.-j.) az ajándékok átadásakor tartott sajtótájékoztatón, a Tolna Megyei Balassa János Kórház Gyermekosztályán, 2018. december 18-án.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű