Sikerrel zárult a karácsonyi cipősdoboz-akció
Legfrissebb

- Suzuki Barta: tízmilliókat fizetünk a város költségvetésébe

- Önkormányzat, nagyadózói fogadás

- Paks II.: sikeres bírálatra készülnek

- Süli János miniszter ünnepi beszéde Borjádon

- Szabó Péter: sikeres várost építünk

- Átadták a Paksi Atomerőmű újságírói díjait

- Az elkerülő út sok fejtörést okoz

- Rövidesen elkezdi idei országjáró körútját a Paks II.

- A tiszta, okos és megfizethető energiára alapoz az új nemzeti energiastratégia

- Új feketególyapár foglalta el a bekamerázott gemenci fészket

- Letartóztatásba helyezték a szekszárdi kislány megölésével gyanúsított férfit

- Egy 19 éves férfit gyanúsítanak a szekszárdi kislány megölésével

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Sikerrel zárult a karácsonyi cipősdoboz-akció

2018. december 19. 17:08:22  nyomtatási kép
 

(PAKS-PRESS) Paks, 2018. december 19., szerda – Szabó Péter polgármester és dr. Kovács Antal az atomerőmű kommunikációs igazgatója a rászorultakat segítő szervezetek képviselőinek átadták át a Polgármesteri Hivatal, és a Paksi Atomerőmű gyűjtőhelyiről érkezett, közel 350 csomagot a Városházán, 2018. december 19-én.

 

Paks Város Önkormányzata és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. közösen 2018-ban is megszervezte a hagyományos karácsonyi cipősdoboz gyűjtési akciót, hogy az ünnepek alatt minél több gyermek és család számára örömet szerezhessenek. A gyűjtés december 13-án lezárult.

 

Az összegyűjtött adományokkal a Paksi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, a Segítők Háza, a Paksi Kistérségi Szociális Központ Fogyatékosok Nappali ellátását biztosító szervezete és a Katolikus Karitász munkáját segítik. Az adományokat sajtótájékoztató keretében adták át a segítő szervezetek képviselőinek.

 

A tájékoztatón Szabó Péter elmondta: a közösen meghirdetett akcióval az volt a céljuk, hogy szebbé tegyék a rászorulóknak az ünnepet. Köszönetet mondott a közösségi összefogásért, amelyben iskolák, szervezetek gyűjtöttek. Pénzadomány is gyűlt, ezeket szintén szétosztják.

 

A polgármester arról is tájékoztatott, hogy az idén is megszervezte az önkormányzat, hogy a cipősdoboz csomagok mellett élményt is kínálnak a szociálisan rászoruló gyerekeknek, családoknak az ünnepi időszakban. A MozgóMozi keretében egy korhatár nélküli amerikai animációs, családi filmvetítéssel készülnek a Csengey Dénes Kulturális Központban, december 29-én, 10 órakor.

A Grincs című animációs, korhatár nélküli filmre jegyet nem lehet váltani, a ténylegesen rászoruló családok kapják a segítő szervezetektől, ez utóbbiak a közvetlen kapcsolatok és ismertség alapján tudnak dönteni a jegyek szétosztásról és a jegyek egy családra jutó számáról.


A vetítésre a Csengey Dénes Kulturális Központban több mint 360 gyermeket és kísérőiket látja vendégül az önkormányzat és az atomerőmű.

 

Dr. Kovács Antal a paksi atomerőmű kommunikációs igazgatója azt mondta, hogy a mostani közös gyűjtés jól mutatja a város és az atomerőmű közötti együttműködést. Hozzátette, hogy aki még segíteni akar, bármikor megteheti a szervezetek keresztül. +++
FACEBOOK

Paksi Atomerőmű