Paks, városi szilveszter
Legfrissebb

- Bemutatkoztak a Fidesz-KDNP jelöltjei

- Testületi döntések

- Szabó Péter: gyarapodó jövőt építhetünk Szent István örökségéből

- Bemutatkoztak a Deák Ferenc Egyesület jelöltjei

- A Paksi Képtár felírható receptre

- Valótlanok a Duna vízének felmelegedéséről szóló hírek

- Könyvben a város jelene, jövőképe

- Ösztöndíjprogramot indít a Paks II. Zrt.

- Nem jelent biztonsági kockázatot a vízhőmérséklet

- Szezonnyitó sajtótájékoztató a Paksi Fc-nél

- Október 13-ra tűzték ki a választásokat

- A klímavédelmi célkitűzéseket Paks II-vel lehet teljesíteni

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Paks, városi szilveszter

2018. december 30. 11:39:34  nyomtatási kép
 

Koncertek, újévi köszöntő, közös koccintás és ünneplés, retroparti, forgalomkorlátozások, pirotechnikai útmutatók

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2018. december 30., vasárnap - Városi Szilvesztert tartanak december 31-én este, a Városháza előtti térre a 19 órás kapunyitástól várják az érdeklődőket.

 

Az Ismerős Arcok 20 órakor ad koncertet, majd 22 órától a Hooligans együttes lép színpadra. Éjfélkor a Himnusz után Szabó Péter polgármesteri újévköszöntője és közös koccintás után retropartira, utcai ünneplésre is lehetőséget ad a szabadtéri esemény. - Étel- és italszolgáltatás az esemény ideje alatt rendelkezésre áll – írja közleményében a Polgármesteri Hivatal.  

 

A Hivatal előtti téren 2018. december 31-én 18 óra és 2019. január 1-jén 4 óra között a városi önkormányzat által szervezett rendezvény miatt a Dózsa György út Rákóczi utca és Rosthy utca közötti szakaszán teljes útlezárásra kell számítani az arra haladóknak. A forgalomkorlátozás ideje alatt az arra közlekedők a Rosthy utca, Váczi Mihály utca és a Rákóczi utca irányába kerülhetnek.

 

A rendezvény ideje alatt útlezárásokra és parkolási korlátozásokra is számítani kell szilveszter este, illetve aznap éjjel. 2018. december 31-én este 19 órától 2019. január 1. hajnali 2 óráig lezárják a Dózsa György út Rákóczi utca és Rosthy utca közötti szakaszt. Itt, és az útszakasz mellett található parkolókban 2018. december 31-én 18 órától parkolási tilalom lesz 2019. január 1-jén 2 óráig. Az érintett buszmegállókban az útlezárás ideje alatt a helyi és helyközi járatok nem állnak meg. 

                                                                                                                               

Mint azt a közleményben a továbbiakban írják, a szilveszteri pirotechnika rossz hatással van az állatokra, a közeli petárda-robbanásoktól úgy megijedhetnek, hogy kitéphetik a pórázt gazdájuk kezéből, elmenekülhetnek. A riadt, sokkos állapotú kutyák félelmükben haraphatnak is. A kóborrá váló állatok pedig hetekig bolyonghatnak, majd legyengülve megfagyhatnak, elpusztulhatnak.

 

Szilveszter közeledtével felhívják a kutyatulajdonosok figyelmét, hogy gondoskodjanak a saját állataik biztonságos elhelyezéséről, ebben az időszakban kedvenceiket csak pórázon sétáltassák, lehetőség szerint kerüljék az olyan helyeket, ahol az állatok felesleges izgalomnak vannak kitéve. - A kutyatulajdonosok felelős gondoskodása és körültekintése megelőzheti az állatok elvesztését – fogalmaznak a közleményben.

 

Szilveszter éjjel az év többi napjához hasonlóan tizennégy járművel, több mint negyven hivatásos tűzoltó áll készenlétben, a megyében – hívja fel a figyelmet a katasztrófavédelmi igazgatóság.


A hivatásos tűzoltóságok mellett három önkormányzati tűzoltóság és húsz önkéntes tűzoltó egyesület működik a megyében - írják a tájékoztatóban, amelyben felhívják a figyelmet, hogy csak december 28. és 31. között vásároljanak szilveszteri tűzijátékot és kizárólag legális árusítóhelyen. 


Arra is emlékeztetnek, hogy a pirotechnikai eszközöket vásárlók ne tárolják ezeket az eszközöket a tűzveszélyes anyagokkal.


(Paks-Press Fotó: Nagy Marcell.) +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű