Város hete lesz Pakson
Legfrissebb

- E-taxik állnak forgalomba Pakson

- Tábor, Cseresznyésben

- Ösztöndíjprogramot indít a Paks II. Zrt.

- Süli János: hasznos tapasztalatok

- Miklósa Erika szabadtéri koncert Pakson

- Egy vendég, Moszkvában

- Tények az atomenergiáról – házhoz szállítva

- Gastroblues - Woodstock 50. évfordulója jegyében

- A Paks II. a létesítési engedélyre készül

- Paks, nem Csernobil

- Süli János tárca nélküli miniszter a Belarusz Atomerőműben

- Ifjú fizikusok az atomerőmű múzeumtáborában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Város hete lesz Pakson

2019. január 30. 18:36:06  nyomtatási kép


(PAKS-PRESS) Paks, 2019. január 30., szerda - Új programelemekkel és bővebb tartalommal, a negyven éve elnyert városi rang jegyében Paks Város Önkormányzata a Csengey Dénes Kulturális Központ közreműködésével 2019. május 15-18. között „Város hete” elnevezéssel, rendezvénysorozatot szerveznek.

 

Újdonságnak számít, hogy a civil szervezetek mellett az idén meghívták az iskolákat, alkotói pályázatot is hirdetnek: kiállítás nyílik és a Rendezvényhajó is színvonalas programok helyszíne lesz. Ismét két színpad lesz a Táncsics parkban, ahol a szereplők adnak műsort.

 

A program szervezése elkezdődött, ennek első állomása volt a mai egyeztető fórum, ahol kiosztották azokat az űrlapokat, amelyeken a jelentkező szervezetek igényeiket feltüntethették. A felvonulók megnevezést mutató táblával vesznek részt a menetben, az új szervezetek igényelhetik a táblát.

 

A negyvenéves évfordulót is ünneplő rendezvényen megtartják a már ismert programelemeket, ezek mellett jobban előtérbe kerülnek a kulturális központ rendezvényei.

 

Az egyeztető fórum megnyitóján Szabó Péter polgármester annak a reményének adott hangot, hogy minél többen eljönnek a Város Hetére és egy nagyszerű hétnek nézhetünk elébe.  A 18-iki, szombati nap kiegészül a városhoz kapcsoló alkotói programmal.

 

A kiállítás a város életéről szólnak majd, a Rendezvényhajó május 17-étől kap szerepet, ahová paksi zenekarokat hívnak meg, lesz a Táncsics parkban halászléfőző-verseny, a jelentkezéseket a programokra legkésőbb február 22-ig várják – mondta el a megjelentek előtt Csapó Ágnes szervező. Hozzátette, az alkotói pályázat részleteit a Paks honlapon is megjelenítik.

 

Tell Edit igazgató elmondta, hogy idén is lesz – kulturális, városnapi menetlevél, amely a rendezvényeken való részvételt igazolja. Kilenc rendezvényt tartalmaz, és egy totó is lesz benne a városról, akik ezeket kitöltik sorsoláson vesznek részt, csoportos, családi és páros kategóriában kézdivásárhelyi utazást nyerhetnek. Az részvételi igazolást bélyegző lenyomattal, aláírással hitelesítik.

 

A felvonuláshoz remélik, hogy minél többen csatlakoznak.

 

„Városunk, negyven év múlva” című alkotói pályázatra alkotásokat, és nem fotókat várnak. Az alkotások több kategóriában lehetségesek, technikai megkötés nélküli szabadkézi rajzokat, kézműves tevékenységet várnak, több kategóriában hirdetik meg, ezek: a felső tagozatosok, középiskolások, felnőtt -és csoportos lehet. Az alkotásokat a Csengey Központban állítják majd ki, értékes ajándékokkal díjaznak. +++


A képek a tavalyi rendezvényen készültek. Fotó: Paks-Press Archív.
FACEBOOK

Paksi Atomerőmű