Képviselő-testületi döntések
Legfrissebb

- E-taxik állnak forgalomba Pakson

- Tábor, Cseresznyésben

- Ösztöndíjprogramot indít a Paks II. Zrt.

- Süli János: hasznos tapasztalatok

- Miklósa Erika szabadtéri koncert Pakson

- Egy vendég, Moszkvában

- Tények az atomenergiáról – házhoz szállítva

- Gastroblues - Woodstock 50. évfordulója jegyében

- A Paks II. a létesítési engedélyre készül

- Paks, nem Csernobil

- Süli János tárca nélküli miniszter a Belarusz Atomerőműben

- Ifjú fizikusok az atomerőmű múzeumtáborában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Képviselő-testületi döntések

2019. január 31. 17:52:03  nyomtatási kép
 

Testület: átmeneti költségvetésből óvoda-udvarokat újítanak meg

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. január 31., csütörtök – Paks város képviselő-testülete a ma tartott rendkívüli ülésén módosította az átmeneti költségvetést, tudomásul vették dr. Rujder Mária képviselő lemondását és megszavazta a grémium, hogy az ellenőrző társulás tagjai közé felvegyenek további három települést.

 

A napirend módosítával kezdődő csütörtöki testületi ülésen a polgármester bejelentette, hogy lemondott képviselői megbízatásáról dr. Rujder Mária, a bejelentést tudomásul vették.


A lemondás indoka hivatással összefüggő összeférhetetlenség. Dr. Rujder Mária a jövőben a Belügyminisztérium hivatásos állományában folytatja munkáját. Időközi választásra azonban már nem kerül sor, mert a választás évében január 20-a után már nem lehet voksolást meghirdetni.


A választási eljárási törvény szerint nem lehet időközi választást tartani az általános önkormányzati választás évében április 1-e és a választás napja között. Ez azt jelenti, hogy a választási bizottságoknak - az előírt meghirdetési időt betartva - január 20-án volt utoljára lehetőségük időközi választást kiírni az idei évben.


- Nem marad ellátás nélkül a képviselet a III. számú választókerületben – fűzte hozzá Szabó Péter. Szavai szerint az önkormányzat gondoskodik választók képviseletéről.

 

A polgármester a testületi ülés után tartott rövid sajtótájékoztatón ismertette, hogy az átmeneti költségvetés módosítására azért került sor, mert több beruházás elvégzése halaszthatatlanná vált. Szükségesnek mondta, hogy elinduljanak a Vörösmarty utcai illetve a Munkácsy óvoda udvarok felújítása, de éves költségvetés csak február 20-a után lesz, addig is a pénzügyi forrásokat biztosítani kell.

 

Szabó Péter javaslatára levették a képviselők a napirendről a Vak Bottyán Gimnázium tornacsarnokának felújításával kapcsolatos előterjesztést, ugyanakkor megtárgyalták a TEIT bővítésének ügyét. Miután a település ellenőrző szervezet módosította társulási megállapodását, a képviselők megszavazták, hogy Dunapataj, Györköny és Madocsa tagja legyen a Társulásnak.


Több, mint évtizedes óhaja valósult meg ezzel ezeknek a falvaknak, de mindeddig erre azért nem került sor, mert ez a lépés azelőtt a szétosztható, egy településre jutó pénzek csökkenésével járt volna. A keretet azonban most bővítették, ezért a lakosság-létszámarányos tájékoztatási pénzek részaránya nem változik.   

 

A képviselők arról is határoztak, hogy a vállalkozói övezetek kialakítását a következő testületi ülésen tárgyalják. +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű