Hivatalos tájékoztatás a forgalomkorlátozás feloldásáról
Legfrissebb

- Idén is sok látogatót fogadott a Város napján a Paks II interaktív kamion

- Teltház a Paks II. kamionjában, a Város Hete rendezvényein

- Az atomenergia a megfizethető árú villamos energia záloga

- Szabó Péter: biztonságos, fejlődő, békés életet Paksnak

- Állásbörzén keres szakembereket az MVM Csoport

- Hidvégi: július 1-től elérhető lesz a babaváró támogatás

- Indul a Paks II. Akadémia

- Építésfelügyeleti hatósági vizsgálat

- Tudományos örökség és új megoldások a fizikaversenyen

- Szálka - Horog Étterem & Delicatesse

- A régió is szerephez jut a Paks II. projektben

- EP-választás: Kövér László, lakossági fórum

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Hivatalos tájékoztatás a forgalomkorlátozás feloldásáról

2019. február 28. 16:08:14  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. február 28.,  csütörtök –  A mai napon a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Tolna Megyei Igazgatósága a 2016. december 19-én bekövetkezett paksi löszfal omlás után kialakított – 6-os főút szelvényét érintően elhelyezett – elemes falat ideiglenes jelleggel áthelyezte és ezzel egyidejűleg a félpályás forgalomkorlátozást feloldotta. A fal nyugati irányba történő áthelyezéséhez kapcsolódóan az új nyomvonalban a védmű magasságát is megnöveli – tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal, csütörtökön.  

 

Mint a kiadott közleményükben írják, a Baranya Megyei Kormányhivatal Bányafelügyelete a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Tolna Megyei Igazgatóságának korábbi megkeresésében jelzett védőfal nyomvonal módosítást, valamint az új nyomvonalba kerülő falhoz tartozó és annak magasítását jelentő védőháló elhelyezést, továbbá a forgalomkorlátozás módosítását tudomásul vette.

 

Javasolta egyúttal, hogy az ideiglenes jellegű változtatásokhoz alkalmazkodva legyenek elhelyezve – a különböző forgalmi irányokba haladók részére – a továbbra is fennálló omlásveszélyre figyelmeztető táblák. Továbbá ajánlott időszakosan ellenőrizni az új nyomvonalú védőfal mögötti gyűjtőtérben kialakuló állapotokat.

 

A Bányafelügyelet megállapította, hogy a 2016. december 19-én bekövetkezett omlásos mozgás után kialakított védőfal által közrefogott területen gyülekezett össze az utómozgások törmeléke. A gyűjtőtér teljes vagy részleges feltöltődése nem következett be az elmúlt időszakban, mivel további jelentős méretű tömbös kiválások már nem történtek.

A fal magasítását jelentő védőháló – a széttöredező tömbök ugráló, pattogó darabjainak megfogásához – elégséges.

 

A Bányafelügyelet szerint a jelenlegi állapotok alapján újabb utómozgásos eseményekre változatlanul adottak a lehetőségek.


A feltételesen várható események időpontját és térbeli kiterjedését alapvetően olyan klimatikus folyamatok szabályozzák, amelyre az emberi jelenlétnek nincs valós hatása, tehát a továbbiakban bekövetkező és a védművet támadó, vagy azt megrongáló, esetleg az útszelvényt közvetetten elérő mozgásos eseményt követően azonnal értékelni kell a kialakult helyzetet – írják a közleményben.

 

Képünkön: áthelyezik a Magyar Közút Nonprofit Zrt dolgozói a hatos útról az elemes falat, 2019. február 28-án délelőtt. 

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) 

 


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű