Hivatalos tájékoztatás a forgalomkorlátozás feloldásáról
Legfrissebb

- Bemutatkoztak a Fidesz-KDNP jelöltjei

- Testületi döntések

- Szabó Péter: gyarapodó jövőt építhetünk Szent István örökségéből

- Bemutatkoztak a Deák Ferenc Egyesület jelöltjei

- A Paksi Képtár felírható receptre

- Valótlanok a Duna vízének felmelegedéséről szóló hírek

- Könyvben a város jelene, jövőképe

- Ösztöndíjprogramot indít a Paks II. Zrt.

- Nem jelent biztonsági kockázatot a vízhőmérséklet

- Szezonnyitó sajtótájékoztató a Paksi Fc-nél

- Október 13-ra tűzték ki a választásokat

- A klímavédelmi célkitűzéseket Paks II-vel lehet teljesíteni

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Hivatalos tájékoztatás a forgalomkorlátozás feloldásáról

2019. február 28. 16:08:14  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. február 28.,  csütörtök –  A mai napon a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Tolna Megyei Igazgatósága a 2016. december 19-én bekövetkezett paksi löszfal omlás után kialakított – 6-os főút szelvényét érintően elhelyezett – elemes falat ideiglenes jelleggel áthelyezte és ezzel egyidejűleg a félpályás forgalomkorlátozást feloldotta. A fal nyugati irányba történő áthelyezéséhez kapcsolódóan az új nyomvonalban a védmű magasságát is megnöveli – tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal, csütörtökön.  

 

Mint a kiadott közleményükben írják, a Baranya Megyei Kormányhivatal Bányafelügyelete a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Tolna Megyei Igazgatóságának korábbi megkeresésében jelzett védőfal nyomvonal módosítást, valamint az új nyomvonalba kerülő falhoz tartozó és annak magasítását jelentő védőháló elhelyezést, továbbá a forgalomkorlátozás módosítását tudomásul vette.

 

Javasolta egyúttal, hogy az ideiglenes jellegű változtatásokhoz alkalmazkodva legyenek elhelyezve – a különböző forgalmi irányokba haladók részére – a továbbra is fennálló omlásveszélyre figyelmeztető táblák. Továbbá ajánlott időszakosan ellenőrizni az új nyomvonalú védőfal mögötti gyűjtőtérben kialakuló állapotokat.

 

A Bányafelügyelet megállapította, hogy a 2016. december 19-én bekövetkezett omlásos mozgás után kialakított védőfal által közrefogott területen gyülekezett össze az utómozgások törmeléke. A gyűjtőtér teljes vagy részleges feltöltődése nem következett be az elmúlt időszakban, mivel további jelentős méretű tömbös kiválások már nem történtek.

A fal magasítását jelentő védőháló – a széttöredező tömbök ugráló, pattogó darabjainak megfogásához – elégséges.

 

A Bányafelügyelet szerint a jelenlegi állapotok alapján újabb utómozgásos eseményekre változatlanul adottak a lehetőségek.


A feltételesen várható események időpontját és térbeli kiterjedését alapvetően olyan klimatikus folyamatok szabályozzák, amelyre az emberi jelenlétnek nincs valós hatása, tehát a továbbiakban bekövetkező és a védművet támadó, vagy azt megrongáló, esetleg az útszelvényt közvetetten elérő mozgásos eseményt követően azonnal értékelni kell a kialakult helyzetet – írják a közleményben.

 

Képünkön: áthelyezik a Magyar Közút Nonprofit Zrt dolgozói a hatos útról az elemes falat, 2019. február 28-án délelőtt. 

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) 

 


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű